Blamstrain - Disfold (2006)

Finland
Electronic
Label: Sending Orbs

1. Diacedita (6:43)
  2. Sight of Field (4:30)
  3. The Thing You Hate Me for Is Also a Part of the Rest of Me You Love (7:59)
  4. Nyt Revisited (11:56)
  5. Frame Math (10:44)
  6. Revelation 21:1 (8:10)
  7. Spring / Summer (10:15)
  8. A Song for Jonas (8:47)
_2M
Aan het begin van dit album hoor je een trein. Of een metro, wat dan ook, het doet er niet toe. Ik zie dit album als een reis. Een reis die je beleeft zodra je op play drukt en op de trein stapt. Een reis die je langs langgerekende vlaklanden brengt, langs hooggebergten, langs kabbelende meren, langs dunbevolkte gebieden en bij uitzondering in de buurt van meer industriëlere terreinen. Een reis die niet altijd even boeiend is, maar waarbij je de totaalervaring boven momentopnamen plaatst. Een trip die je meerdere keren onderneemt om de schoonheid van de rit zelf in te zien.

thejazzscène
Soms zitten er wel erg knappe stukken in vind ik. Op andere momenten is het dan weer wat saaier.
Als ik jou uitleg las, _2M, dacht ik eigenlijk eerst dat de trein door de natuur zou rijden. Weide landschappen enzo. Het is voor mij eerder een soort citytrip dat je beleeft. Soms kom je in de stad, dan in de banlieus en dan in pittige gehuchten.
Het einde vind ik wel echt briljant. Gedaan met het minimale over naar het maximale (verwijzing naar regen of het sneller rijden van de trein) en uiteindelijk vervagen naar een open einde. Is de reis nu gedaan of reis ik gewoon verder?

_2M
Het blijft natuurlijk puur je eigen interpretatie van de muziek. Ik ben het verder wel met je eens, soms iets saaiere gedeeltes afgewisseld door erg knappe stukken (Spring / Summer vind ik geweldig). Bij de volgende luisterbeurt zal ik me eens een stedelijke trip inbeelden..

avatar van John Doe
Als een citytrip willen ze het wel verkopen. In het artwork zit geloof ik ook een soort metro kaart, even checken, ja zie het onderste plaatje hier.

Vond dit er conceptueel leuk uitzien, zoals meer van het fijne Groningse label Sending Orbs. Ik wilde het ook goed gaan beluisteren, maar dat was er helaas niet van gekomen

avatar van trebremmit
Dit komt toch uit Finland?

avatar van brooklyn
Laag cijfer voor bijzonder mooie ambient/dub, deed het goed op deze mooi zaterdagmorgen waar ik als enige op deze wereld vroeg wakker was.

avatar van -SprayIt-
Zeer mooi rustgevend ambient album.