Tarrus Riley - Parables (2006)

Reggae

4. Micro Chip (3:51)
  5. One Two Order (5:10)
  6. Stay with You (3:48)
  7. She's Royal (4:11)
  8. Something Strong (4:18)
  9. Lion Paw (4:19)
  10. Parables (3:46)
  11. Africa Await (4:16)
  12. Pick Up the Pieces (4:26)
  13. Let Love Live (4:35)

met Duane Stephenson

14. Family (5:06)

met Della Manley

15. My Baby (2:32)

met Cyaan Sleep

avatar van Coldplayer
Ontzettend standaard reggae plaatje, maar lekker is het wel. Vol met downstrokes, trommels, bijna overaanwezige bas, en gospel achtige achtergrond koortjes. She's Royal is zo'n nummer die je bij de eerste keer luisteren al denkt te kennen (UB40 style), maar die je toch gauw nog een keer opzet. Hoewel het veel van hetzelfde is weet Riley op de verschillende nummers toch wel wat andere instrumenten en zangvariaties in te brengen. Dat maakt het draagelijk, al vraag ik me af de buren dat ook vinden. Had ik al gezegd dat de bas sterk aanwezig is

bro
gah, uiteindelijk niet zo slecht hoor, maar er zitten net iets te veel elementen in die me te vaak doen denken aan commerciele christelijke kerkmuziek, en dat is net wat we niet zoeken in reggae,nietwaar?
Voor de rest kan ik Coldplayer's beschrijving best goed volgen =)