Foesum - Perfection (1996)

Label: Big Beat

1. Introduction (1:05)

met Lil' Wayne

2. The Ultimate Collaboration (4:09)

met Juda Ranks en Twinz

3. In the Wind (What Goes Around) (4:47)
  4. Lil' Somethin' Somethin' (4:20)

met Aisha O'Dell

7. Whowouldofeveathought? (4:05)

met Nanci Fletcher en Natasha Walker

8. G-Skit (1:09)

met Roosevelt Kathy en Roosevelt Moore

9. Just Get on Down (G-Shit) (3:52)
  10. Listen to the Sound (4:45)
  11. Don't Get It Twisted (6:12)

met Frederick Nassar

12. Come Take a Ride (2:24)

met Aisha O'Dell

13. Who Got Your Back? (4:42)

met ALT en O.G.Enius

14. Some Things Never Change (4:19)

met Diane Gordon

avatar van Jorge-E
Is dit niet zogezegd G-Funk op zijn best?

RedLightCityBoy
Volgens vele wel ja.
Hij staat bij veel fan-made top 10 g-funk albums.

RedLightCityBoy
zie ik daar nou lil wayne? 1996, is ie nog wel erg jong.

Harco
Hij was hier een jaar of zestien, zeventien. Volgens mij rapt hij echter niet op The Ultimate Collaboration.

avatar van Jorge-E
Ik heb hem en heb al enkele tracks beluisterd. En ik vind ze goed.
Ik ga hem vandaag of morgen eens volledig beluisteren en zeggen of hij er inderdaad op voorkomt.

En op de versie die ik gedownload heb stond er alleen maar Feat Lil Wayne bij die introduction.

Harco
Jorge-E schreef:

En dat klopt ook.

avatar van Kill_illuminati
Zozo de eerste gastbijdrage van Lil Wayne dateerd alweer uit 1996.

avatar van Arrie
Harco schreef:
Hij was hier een jaar of zestien, zeventien.

Nee, hoogstens 14, hij is geboren in '82.

avatar van Fredericus
wel een prima album, toch gek zo weinig stemmen.

Mb.
Waarschijnlijk is de G-Funk uit de jaren 90' één van de meest herkenbare subgenres die Hip-Hop heeft gekend. Zodoende zijn er een paar albums die als verplichte kost zijn bestempeld. Neem bijvoorbeeld de klassieker van Warren G of - pak hem beet - het alom bekende debuut van Snoop Dogg. Wat mij betreft mag dit album van Foesum ook als verplichte kost worden bestempeld. Het vraagt enige overschatting om je album daadwerkelijk Perfection te noemen, maar Foesum komt erg dichtbij (die perfectie). Glaze doet niet onder voor Warren G. De producties zijn dan ook om te smullen. Ik weet er eigenlijk weinig op aan te merken. De rappers stijgen boven de middelmaat uit - althans, voor op een G-Funk plaat. Het is echter vooral die typische G-Funk sfeer die dit album memorabel maakt. Bo Roc is min of meer de Nate Dogg van Perfection en zingt de (verplichte) refreintjes in. Alle elementen zijn dus aanwezig. Aanradertje!