Jess Roden - Jess Roden (1974)

Label: Island

1. Reason to Change (3:18)
  2. I'm on Your Side (5:22)
  3. Feelin' Easy (4:05)
  4. Sad Story (4:00)
  5. On Broadway (7:08)
  6. Ferry Cross (3:16)
  7. Trouble in the World (3:54)
  8. What the Hell (4:55)
avatar van Gert P
Waarom staat er niks van zijn vorige groep Seven Windows op?

tondeman
Leuke band, SewenWindows? Hoe verhoudt zich dat tot dit werk? Van zijn solo platen ken ik enkel deze en de bbc sessions, erg leuk toch. Uitstekende zanger ook.
Heb nu een album van hem uit 1980 opstaan dat hier nog niet is toegevoegd maar dat is toch wat minder...

The Alan Bown Set staat trouwens wel hier ergens, erg leuke pop .

Hier hebben trouwens veel verschillende artiesten aan samengewerkt zie ik... Allen Toussaint en The Meters, Simon Kirke van Free..

avatar van Gert P
Seven Windows is een beetje Steely Dan achtig, zeg maar jazzrock.

Ken Jess Roden verder solo niet maar alleen dat nummer dat door Cocker wordt gezongen.

kistenkuif
Wat een geluk! Lemon Recordings heeft in 2009 een zeer compleet verzamelalbum uitgebracht van Jess Roden. Ik durf wel te beweren dat ik hem één van de beste Britse zangers in de seventies vond. Vooral zijn albums met o.a. Allen Toussaint als producer en The Meters als begeleiders zijn goed. Live heb ik hem destijds twee keer meegemaakt in R'dam (stomend in de de ouwe Exit notabene) en daar speelde hij het dak eraf. Om een indruk te geven: alle fans van de eerste albums van Robert Palmer, Frankie Miller en Graham Parker kunnen de Best Of Jess Roden ongehoord aanschaffen. Wat een stem!

avatar van heartofsoul
Is dat hetzelfde album dat volgens op Bol.com in 2009 verscheen op Cherry Red verscheen (18 tracks)? Ik neem aan van wel, altijd verwarrend die verschillende labels.

kistenkuif
Ja, dat is dezelfde compilatie. Zijn albums kenden altijd wel een paar misperen maar deze verzamelcd is loepzuiver en omvat inderdaad de hoogtepunten uit zijn werk. Ook fijn om Rico weer eens uitgebreid op trombone te horen. Het verwarrende is dat Cherry Red de downloadrechten heeft en Lemon Recordings het album op cd heeft uitgebracht. Dat label heeft trouwens een aardige catalogus aan heruitgaven op cd.

avatar van Karma_To_Burn
Misschien niet heel bijzonder, maar het luistert wel erg lekker weg! Relaxte (funky) rock muziek wat zeker welkom is in mijn vinyl verzameling!

avatar van milesdavisjr
De eerste soloplaat van de Engelsman Jess Roden, na al in verschillende samenstellingen bij diverse bands enkele albums te hebben ingezongen.
Heerlijke jaren 70 Rhythm & Blues met funky inslag en soul invloeden. Roden heeft een uitstekende stem voor dit songmateriaal. Met zijn elastische stembanden croont hij de boel aan elkaar en tilt hij enkele songs naar een hoger niveau. Opener Reason To Change is lekker funky, voor I'm On Your Side geldt hetzelfde adagium en zo kan je wel even doorgaan, What the Hell sluit het plaatje fraai af. Dit album brengt min of meer het beste wat de jaren 70 te bieden had op muzikaal gebied samen en alles verpakt in een smaakvolle productie, een aanrader wat mij betreft. Helaas heeft Roden nooit aan het grote succes mogen ruiken, het bleef altijd bij een rol in de marge, onterecht als je dit plaatje aan een luisterbeurt hebt onderwerpen. Luister en oordeel zelf.

Jess Roden doet de zangpartijen op het album Lancashire Hustler van Keef Hartley. Het nummer Australian Lady springt er bij mij uit. Serieus goede muziek.

Kalamitsi
Een wat minder album als je zijn live-reputatie kent. Zijn studio platen zijn niet altijd evenwichtig. Een aanrader is daarom de compilatie (The Best Of) uitgebracht in 2009 door Lemon Recordings.

avatar van milesdavisjr
Zijn studio platen zijn niet altijd evenwichtig

Man's solodebuut vind ik weer een prima album en juist wel evenwichtig in elkaar steken. Op latere studioplaten zou Jess een stuk wisselvalliger voor de dag komen. Dat ben ik wel met je eens.
The Best Of biedt inderdaad een aardig overzicht van zijn loopbaan, hoewel ik nog steeds wacht op een betaalbare editie van The Jess Roden Anthology (zie link).
Een verzamelaar met veel interessant songmateriaal, veel nummers en outtakes die niet eerder zijn uitgegeven. Maar ja, een gelimiteerde opgave, dus wikken en wegen wanneer je overstag gaat. Keuzes, keuzes....

The Jess Roden Anthology / 6CD limited edition box set – SuperDeluxeEdition