The Greatest Show On Earth - Horizons (1970)

Label: Harvest

1. Sunflower Morning (4:55)
  2. Angelina (4:05)
  3. Skylight Man (4:30)
  4. Day of the Lady (4:09)
  5. Real Cool World (4:48)
  6. I Fought for Love (4:22)
  7. Horizons (13:57)
  8. Again and Again (4:02)
avatar van willemmusic
Bijna niemand schijnt deze band te kennen. Dan kunnen we nu vaststellen dat hun naam destijds behoorlijk aanmatigend was. Hoort in het rijtje obcure engelse jazzy pub-rockbands uit de vroege jaren '70. Niet te versmaden dus....
Real Cool World was hun enige hitje.
Er staan twéé (enigszins dichtbijelkaarstaande) ogen op de klaphoes.

avatar van Droombolus
Live waren deze jongens een sensatie en er werd hun een grote toekomst voorspeld ......... Nu, een dikke 40 jaar later, kan ik me inderdaad alleen het singletje nog maar herinneren maar dat was dan ook

avatar van nlkink
Het clipje van Real Cool World komt net voorbij op 192TV. Als ik goed tel staan er een man of acht te spelen. Kan me niet zo goed voorstellen dat je met zo'n naam en bezetting het pubrock circuit ingaat want dan heb je de pub al meteen zo goed als vol zitten en is er iets mis met je ambitie.

avatar van Droombolus
Misschien dat ze later het pub-rock-sirkwie ingegaan zijn ?

Ze werden destijds groots gelanceerd in Paradiso, niet in de ( toen kersvers geopende ) Melkweg en als ik mij goed herinner was Body's Music Inn er toen nog niet Vooral in die laatste gelegenheid kon je in de mid 70s regelmatig terecht voor hard-core pub-rock bands zoals Brinsley Schwarz.

avatar van nlkink
De groep is halverwege 1971 al weer uit elkaar gevallen, Droombolus. Misschien heeft de groep de opkomst van pubrock meegemaakt, maar het genre kwam toch pas tot bloei tegen het midden van de zeventiger jaren?

avatar van Droombolus
Tot bloei wel, maar de eerste helft van de 70s wordt over het algemeen aangegeven voor de UK.

De Brinsley's werden gehyped als "the next new big thing", gingen publiekelijk op hun bek in the Fillmore East, kwamen uithuilen op de eerste Piknik in '70 en gingen vervolgens naadloos de pub-rock scene in, gesponsord door John Peel.

Tegen '76 legde de pub-rock het af tegen de punk en gaan de die-hards over op new-wave ( zoals bijv. Graham Parker & The Rumour, Ian Dury & The Blockheads & The Motors ), wat natuurlijk gewoon pub-rock is met een punk-energie injectie ..........