menu

Fabrizio de André - La Buona Novella (1970)

mijn stem
3,92 (18)
18 stemmen

Italië
Folk
Label: Produttori Ass

  1. Laudate Dominum (0:21)
  2. L'infanzia Di Maria (5:02)
  3. Il Ritorno Di Giuseppe (4:06)
  4. Il Sogno Di Maria (4:07)
  5. Ave Maria (1:53)
  6. Maria Nella Bottega del Falegname (3:14)
  7. Via Della Croce (4:33)
  8. Tre Madri (2:55)
  9. Il Testamento Di Tito (5:51)
  10. Laudate Hominem (3:28)
totale tijdsduur: 35:30
zoeken in:
avatar van muziekobsessie
4,0
Nu met een veel mooiere hoes toch wel een bijzonder album omdat singersonwriter hier zo afgewisseld wordt met opera en dat allemaal in de nummers zelf. Dat had ik nog nooit gehoord. Wat dat betreft werd er eind jaren 60 meer gedurfd als nu. Verder is dit album niet zo goed als "Tutti Morimmo a Stento " dat blijft voor bij de beste. Maar toch is dit muziekgeschiedenis waarbij het folk-genre nooit meer hetzelfde zal zijn dankzij dit album.

avatar van aERodynamIC
4,0
Ik ben een groot liefhebber geworden van deze zanger toen ik vorig jaar flink wat Italiaanse artiesten ben gaan opzoeken in het kader van mijn vakantie naar Italië (ik ben daar dit jaar ook geweest maar heb beduidend minder ontdekt).

De combinatie met klassiek pakt goed uit; misschien door de Italiaanse rand. De taal leent zich er voor, Fabrizio heeft een melancholieke stem waar het goed mee combineert en de composities zijn gewoon sterk genoeg om dit 'experiment' aan te kunnen.
Als er dan ook nog eens invloeden uit India aan toegevoegd worden (Il Ritorno Di Giuseppe) dan mag er wel gesteld worden dat dit wederom een geweldig album is van de man en dat er best meer aandacht voor mag komen. Laat de taal je er in elk geval niet van weerhouden!

avatar van muziekobsessie
4,0
deze opgewaardeerd, klein meesterwerkje!! Heb overigens al 3 verschillende hoezen gezien van dit album

avatar van AOVV
3,5
Fijne plaat weer van Fabrizio de André, al ligt het concept me wat minder. Zijn stem is echter altijd een troef, en gaat best goed samen met de (soms wat aanzwellende) klassieke begeleiding.

3,5 sterren

4,5
Dit is een grote jongen hoor...

Gast
geplaatst: vandaag om 07:15 uur

geplaatst: vandaag om 07:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.