Mad Dog Loose - Material Sunset (1996)

Belgiƫ
Label: Bang

1. Material Sunset (3:37)
  2. Metal Blue (2:03)
  3. Friday Child (3:00)
  4. Devil Waltz (3:34)
  5. Take Me Down (3:02)
  6. Downtown (3:09)
  7. Versa (3:26)
  8. Personal Rock 'N' Roll (4:13)
  9. My Party Tonight (2:37)
  10. Shiny Side (3:48)
  11. Whisper (1:43)
  12. Sister of Free (3:36)
  13. Laser Advice (2:58)
  14. Back into History (3:01)
  15. Shuffle (2:33)
  16. Mirror Sand (2:02)
dit is toch een dEUS-achtige band uit Belgie? Ik meen me te herinneren dat ik hiervan een liedje helemaal geweldig vond, maar ik heb geen idee meer welk. Iemand een idee wat de singles waren?

Volgens mij waren dat Laser Advice en Devil Waltz.
Inderdaad een typisch dEUS-achtige band, alhoewel er geen directe connecties waren.

Ik ben geneigd te zeggen dat het Devil Waltz is, maar ik moet het echt terughoren!

avatar van Zachary Glass
dit album is van dezelfde kerel die achter Mad Dog Loose zat. (Armand Bourgoignie)

Misschien interessant om weten

avatar van Wolkenmeter
herman schreef: Iemand een idee wat de singles waren?

Uit de tijd dat ik nog regelmatig naar De Afrekening (StuBru top30) luisterde, meen ik mij te herinneren dat Take Me Down en Versa alleszins bij de singles hoorden. Die nummers zijn, denk ik, ook terug te vinden op de Afrekening-verzamelalbums.

Take Me Down, dat is het liedje dat KinK wel 's draaide volgens mij. Dan ben ik er nu uit. Ondertussen wordt het tijd dat ik dit album eens ergens op ga duiken. Ligt het in Belgie ondertussen niet in de uitverkoopbakken?

Ik heb hem pas maar weer eens gedraaid, en ik moet zeggen dat ik hem nog even leuk vind als toen. Ik ben ook nog in het bezit van oer-versies van sommige nummers: zo vind ik Laser advice en Devil Waltz in die oudere versies eigenlijk nog beter

avatar van Kronos
Prachtig plaatje is dit.

Het is Belgisch, het is rock, de zanger heeft een mooie hese stem.
Daar houden de overeenkomsten met dEUS zowat op.

@herman,

Ik vermoed dat je deze na vier jaar nog altijd niet hebt gevonden? In de uitverkoopbakken ben ik het eigenlijk nooit tegenkomen. Het lijkt erop dat deze CD gewoon helemaal uitverkocht is. Gelukkig voor mij heb ik na hen een keer live te hebben gezien meteen een exemplaar aangeschaft.

Nee, ik ben dit album helaas jammergenoeg tegen gekomen. Dus als iemand hem eens vindt... ik houd me aanbevolen.

Ik heb nog een exemplaar: maar helaas, door de zeldzaamheid blijft die mooi in mijn kast staan (ik heb ooit de fout begaan het debuut van DAAU weg te doen en die is ook niet meer te krijgen)

Ah, jammer nou.
Dan houd ik mijn DAAU-cd ook maar voor mezelf denk ik.

Van ruilen komt huilen (en van verkopen ook).

avatar van Kronos
Die eerste van DAAU (met naaktfoto's!) heb ik ook nog gehad. Geen spijt dat ik 'm niet meer heb. Muziek om op CD te hebben moet voor mij maar gewoon goed genoeg zijn. Zeldzaam is daarin geen meerwaarde.

Het is natuurlijk wel een beetje leuk om een zeldzame CD te hebben. Maar als je hem goed vindt en wil houden word je er niet rijker van en als je hem toch verkoopt ook maar enkele verwaarloosbare extra euro's.

@herman,

Ik zal mijn ogen voor die kwaaie loslopende hond open houden.

avatar van freakey
herman schreef:

Hierboven in het kopje staat toch gewoon dat je hem vanaf € 17,95 kunt kopen...

Ja, nu wel. Maar in 2008 stonden die links er nog niet.

avatar van freakey
Ah, en, al gekocht?

Nog niet, ik hoop hem nog eens op een beurs ofzo tegen te komen. Bestellen bij Cosmox ed. heb ik weinig fiducie in, mijn ervaring is dat dit soort cd's uiteindelijk toch niet leverbaar zijn.