Dashcraft - Voivodinian Audial Violence (2006)

geen stemmen

Hongarije
Electronic
Label: Black Hoe

1. Tschuma (2:42)
  2. Sutoxin (3:49)
  3. Cyan Cocktail for You (5:12)
  4. Brainless (1:47)
  5. H8no9 (0:28)
lambf
Black Hoe, een nieuw (net-)label (2006 begonnen) maar weet nu al veel kwaliteitwerkjes uit te brengen. Dat belooft nog eens wat voor dit label.En het beste ?, alles is gratis te downloaden op hun website. Ze brengen voornamelijk Drum 'n' Bass en Breakcore uit.

Dashcraft dan, leuk bandje. Vooral hun eerste nummer is erg lekker. Lekker tempo, lekkere piepjes en lekkere beats. Helaas zijn de tracks die erop volgen van veel slechter niveau. vooral die beats clap (?) beats, die lijken net uit de slechte RTC nummers te komen. Hoewel nummer 3 nog wel een grappig verslomend effect midden in het nummer heeft. Brainless is al niet veel beter. Een 2,5*

avatar van bennerd
Toen ik dit voor de eerste keer hoorde vond ik het goed, maar bij de tweede luisterbeurt is het al een pak saaier. Tschuma is een zeer goed nummer, maar de rest is veel minder, helaas.

avatar van bennerd
Cyan Cocktail For You: dé grote sfeerdoder van deze plaat.
Vanaf de 20 seconden loopt er al iets mis. Dat Dashcraft in het midden de stekker met veel lawaai uittrekt lijkt misschien leuk, maar dat is het niet. Het haalt enorm de vaart uit de rommelige Breakcore op dit plaatje.

Want voor de rest klinkt deze Breakcore best nog goed. Veel 'claps' en veel ander digitaal lawaai. Tschuma is meteen al raak. Zeker de beste track van deze EP. Ook Sutoxin is nog erg goed, en Brainless is ook niet zo mis.

Dus, moest Cyan Cocktail For You er niet tussenstaan, zou dit hoger scoren. Verder lekkere Breakcore.