The Four Seasons - The Genuine Imitation Life Gazette (1969)

Label: Philips

1. American Crucifiction Resurrection (7:00)
  2. Mrs. Stetely's Garden (3:20)
  3. Look Up, Look Over (4:48)
  4. Something's on Her Mind (2:49)
  5. Saturdays Father (3:21)
  6. Wall Street Village Day (4:31)
  7. Genuine Imitation Life (6:30)
  8. Idaho (3:05)
  9. Wonder What You'll Be (3:29)
  10. Soul of a Woman (7:19)
avatar van Droombolus
Verassend psych album van de Kings Of Clean.......... Gebaseerd op Genuine Imitation Life, een nummer van Jake Holmes. Da's de singer / songwriter die Dazed & Confused schreef wat vervolgens door Jimmy Page gestolen werd, maar da's weer een ander verhaal .........

avatar van Poles Apart
Zeer onderschat dit album, uitermate geschikt voor liefhebbers van albums als The Zombies' "Odessey and Oracle", The Beach Boys' "Smiley Smile", Van Dyke Parks' "Song Cycle" e.d.

Laat het rustig bezinken en groeien, dit is een fraaie popplaat met voldoende verrassingen en complexiteit.

avatar van c'est Barry
Dit is inderdaad een vergeten parel. Helaas is dit het enige echt interessante album wat deze groep (naar mijn mening) heeft gemaakt; met behulp van de hierboven genoemde Jake Holmes maakten The Four Seasons een meer ambitieuze, theatrale en licht-psychedelische plaat dan waar de band zich normaal gesproken op toelegde. Absoluut de moeite waard om eens op te zoeken.

Ook de moeite waard is de prachtige lp-hoes waar dit album in is verpakt; het is door te bladeren als een krant, met artikelen (met een knipoog) over zaken die eind jaren '60 speelde. Op ebay zijn nog wel eens interessant geprijsde exemplaren te vinden.