Jacky Terrasson & Cassandra Wilson - Rendezvous (1997)

Duitsland / Verenigde Staten
Jazz
Label: Blue Note

1. Old Devil Moon (5:45)
  2. Chan's Song (5:44)
  3. Tennessee Waltz (4:45)
  4. Little Boy Lost (5:03)
  5. Autumn Leaves (2:03)
  6. It Might as Well Be Spring (4:55)
  7. My Ship (3:24)
  8. I Remember You (3:00)
  9. Tea for Two (4:45)
  10. If Ever I Would Leave You (5:28)
  11. Chicago 1987 (3:10)
avatar van heartofsoul
Een kleine week geleden begaf mijn versterker het en moest ik mij behelpen met het afspelen van cd's op mijn laptop. Zojuist echter mijn nieuwe Marantz geïnstalleerd , en snel de eerste cd afgespeeld. Het werd dit mooie, sfeervolle album van de vrij jonge pianist Jacky Terrasson (geboren 1965), waarop Cassandra Wilson in veel stukken is te horen, zoals het slepend gezongen Tennessee Waltz.

Ik val voor het prachtige donkere stemgeluid van Cassandra en de hier en daar zeer sprookjesachtige pianoklanken. Verder hoor je Lonnie Plaxico of Kenny Davis op bass en Mino Celu, percussie. Terrasson speelt trouwens niet alleen op een "gewone" (akoestische piano), maar ook op een elektrische piano.
Sfeervol album, ook geschikt om te onthaasten, vanwege de overwegend in traag tempo uitgevoerde stukken.