Simian - We Are Your Friends (2002)

Label: Source

8. The Way I Live (3:19)
  9. The Swarm (3:39)
  10. When I Go (3:10)
  11. She's in Mind (3:50)
  12. End of the Day (4:11)
Zo'n warm bad als hun debuut was dit niet. De heren hadden er net iets te veel koud water bij gedaan. Verkeerd omgedraaid misschien ?
Wel knap dat je zo radicaal van stijl kunt switchen en toch herkenbaar blijft.
Heel benieuwd wat ze hierna gaan uitspoken !!!

avatar van titan
titan (crew)
Geen slechte plaat, maar waar Simian op hun debuut met een origineel geluid kwam leunt dit album toch wel erg sterk op de sound van the boo radleys.

Ik snap echt niet waar jij de vergelijking met the boo radleys vandaan haalt? Dit album is zeker niet minder dan hun vorige en La breeze is gewoon een top nummer met een hele eigen stijl en dat geld ook voor Never be alone, Bick black gun en de rest.

avatar van titan
titan (crew)
Luister dit album en Kingsize of Wake up! van The boo radleys eens achter elkaar en de overeenkomsten zijn overduidelijk.

Door de peugeot-reclame is deze band nu lekker vaak te horen op tv (met La Breeze)

avatar van Ali Chemicali
Ik heb 4 nummers van dit album, klinkt best okee.

Never Be Alone vind ik toch stukken beter in de mix met dat Etienne de Crecy-nummer. Als je die eerder kent, is het origineel maar een flauw deuntje...

Electro_
Er is nu op MTV een video van een remix van Justice (!) van het nummer 'We Are Your Friend', van Simian. Die staat hier niet op (raar, gezien de titel?) maar het is een leuk nummer. Er zijn alleen wel betere Justice-remixen...

Gisteren dat nummer gehoord op een fuif. Ik was zo onder de indruk van dat nummer, dat ik moest weten wat dat was. Het zal wel de remix geweest zijn, dat ze draaiden..Zot gedanst daarop. (never be alone dus)

Er zijn inmiddels verscheidene versies, maar die van Justice krijgt momenteel airplay. Vindt hem zelf een beetje flauw vergeleken bij de Etienne de Crecy-mash up.

avatar van levenvergeten
Electro_ schreef:

Die heeft nu zelfs een EMA Award gewonnen voor beste video. Voor alle grote namen als de Red Hot Chili Peppers en Kanye West. Maar; eerlijk is eerlijk het ís een leuke video.

Electro_ schreef:

Ja hoor, die staat wel degelijk op dit album, alleen heet het nummer hier Never Be Alone, zoals gerre dus ook al zijdelings opmerkte

Hehe, zeeer raar om het originele 'never be alone' te horen.Iedereen kent immers de versie van 'justice'.

gerre schreef:

Nou, voor mij was het juist andersom indertijd

avatar van Pinsnider
"Chemistry" vond ik echt helemaal niets, maar dit klinkt wat mij betreft een heel stuk beter!!! Volgens mij hadden de Beatles zo geklonken als ze in 2002 nog muziek hadden gemaakt... Toch wel een interessant dat Simian (Mobile Disco)...

Ik blijf het raar vinden dat de meeste mensen de eerste cd leuker vinden of de remix samen met Justice van "never be alone". Meteen bij de eerste luisterbeurt vond ik deze plaat van het begin tot het eind geweldig, terwijl de eerste plaat nog wel wat saaie momenten heeft. En " never be alone" vind ik vele malen steviger en verrassender dan de redelijk standaard klinkende house versie. Naar mijn gevoel staan er ook veel meer hits op, maar in plaats daarvan werd de plaat geen groot succes en ging de band zelfs vrij snel na de release uit elkaar. Eeuwig zonde, aangezien de opvolger Simian Mobile Disco weer meer standaard klinkende house tracks bevat. Originaliteit wordt helaas niet beloond. Het positieve aan dit verhaal is natuurlijk wel dat ie hierdoor niet overal kapot wordt gedraaid en ik er nog net zoveel van genieten kan als in die periode toen hij uitkwam.

zaaf
ben t grotendeels eens. behalve die 'saaie momenten'
en SMD is over de linie niet zo sterk als dit materiaal, maar kent ook pareltjes... de laatste bijv. is echt goed hoor.

avatar van WesleyX16
Heel interessant bandje van begin deze eeuw. Met een eigen sound. En echt wel hele leuke nummers als She's In Mind en Never Be Alone. En inderdaad deze is veel beter dan de latere houseversie. Ik ben toch niet zo'n fan van al die remixen. Zoals ze origineel zijn opgenomen zijn ze meestal het beste. Ik heb ze ook live gezien. Dat moet in 2002 of 2003 zijn geweest... en ik dacht in Waterfront in Rotterdam.