Steve Kilbey - Dabble (2001)

Australiƫ
Label: Karmic Hit

1. Blessed One (7:13)
  2. Keeper (4:10)
  3. Silencer (4:37)
  4. China (1:55)
  5. Loki (4:28)
  6. Selfish Portrait (4:47)
  7. No Time at All (4:07)
  8. Aloha Biggles and Starr (2:56)
  9. Untitled One (4:26)
  10. Stagefright (5:21)
  11. Untitled Too (3:57)
  12. Seasick (3:34)
  13. The Temptation of St. Anthony (3:01)
  14. Time to Say Goodbye (3:42)
avatar van borland
Blessed one, wat een schoonheid.

avatar van puppy
Had ik hier nog niet op gestemd? Bij deze dan, 4,5*. Prachtig album! Inderdaad, Blessed One is een van de hoogtepunten, zo niet het beste nummer. Ook Selfish Portrait vind ik erg goed en Keeper werkt bij mij op de één of andere manier vrij verslavend.

Beste album van Steve Kilbey dat ik tot nu toe heb beluisterd!
Vooral bij sommige nummers op dit album komt zijn stem erg goed uit, en alleen die stem kan voor mij al voor een hoge waardering zorgen. Steve Kilbey had zeker geen ander beroep moeten kiezen!

avatar van Rainmachine
Deze sinds tijden weer eens in de speler. Blijft een mooi en bijzonder album. Ik had 'm eerder 4 sterren gegeven maar ik neig toch naar 4,5. Voor Kilbey begrippen behoorlijk donker en dat komt vooral doordat de bas en drums/percussie naar voren zijn gemixed wat het wat een onheilspellende sfeer geeft. Let wel, het klinkt niet dof want de rest is gewoon aanwezig zoals het hoort. Dit is zonder meer een van Steve's beste solo platen ook al hebben ze bijna allemaal wel iets bijzonders. Het is die combi van stem/bas en drums die het doen. Er staan een aantal prachtige nummers op dit album met vooral Blessed One en No Time At All als hoogtepunten, op de hielen gevolgd door Keeper en Seasick. Otherworldly...