Discovered (2007)

Alternatieve titel: A Collection of Daft Funk Samples

Dance / Funk
Label: Rapster

1. Breakwater - Release the Beast (4:55)
  2. George Duke - I Love You More (3:08)
  3. Edwin Birdsong - Cola Bottle Baby (5:13)
  4. Cerrone - Supernature (8:10)
  5. Táta Vega - Get It Up for Love (2:56)
  6. Karen Young - Hot Shot (8:37)
  7. Chaka Khan - Fate (5:32)
  8. Sister Sledge - Il Macquillage Lady (3:53)
  9. Oliver Cheatham - Get Down Saturday Night (5:39)
  10. Eddie Johns - More Spell on You (5:07)
  11. Little Anthony en The Imperials - Can You Imagine (3:07)
  12. Jerry Goldsmith - The Rec Room (3:22)
Kwam deze ook tegen. In deze nummers komen de samples voorbij (copypaste van discogs) :

Track 1: used in "Robot Rock"
Track 2: used in "Digital Love"
Track 3: used in "Harder, Better, Faster, Stronger"
Track 4: used in "Verdis Quo"
Track 5: used in "Da Funk"
Track 6: used in "Indo Silver Club"
Track 7: used in "Music Sounds Better With You" by Stardust
Track 8: used in "Aerodynamic"
Track 9: used in "Voyager"
Track 10: used in "One More Time"
Track 11: used in "Crescendolls"
Track 12: used in "Around The World"

Wel bizar dat Hot Shot wordt gesampled en ik het niet eens herken. Toch een behoorlijk bekend nummer...

avatar van T.O.
Pff...wat een platte verzamelaar. Zo kan ik ook wel albums bij elkaar compileren.

avatar van Kos
Kos
Hahaha, ja dit is wel heel erg suf inderdaad.

avatar van Kos
Kos
herman schreef:

Kan echt niet missen, het is alleen de eerste 5 seconden of zo. Dat electronische/gitaarachtige geluidje.

-edit- seconde 5 en 6 .

Ik hoor het nu ja.

avatar van T.O.
Heel vernuftig gesampled dus. Die nummers van Tata Vega en Oliver Cheatham zijn ook op vrij originele manier gebruikt geloof ik.

Dit geldt in mindere mate voor "Cola Bottle Baby"

Ik heb me even wat verdiept in verzamelaars van veelal funky soul & funk met samples / breaks van veelal hiphop / dance nummers. Zo kwam ik ook deze van Daft Punk tegen en omdat ik niet vies ben van zowel die funk en Daft Punk was ik heel benieuwd.
Opvallend is wel dat er toch een paar bekende nummers gebruikt zijn voor de samples en dat je dat toch niet heb terug gehoord, zoals hierboven ook al werd aangegeven voor Hot Shot van Karen Young. Ik moet zeggen dat dat nummer en Get Down Saturday Night mij in de single versie niet meer echt kunnen boeien door pure overkill. Leuk is juist dat van die nummers de 12" of remix versie hierop staat, waarop je the breaks veel beter kunt horen.
Ook voor andere nummers geldt dat, zoals voor Supernature van Cerrone. Geweldig nummer blijf ik dat vinden! Speciale vermelding ook voor Release the Beast van Breakwater: wat een killer zeg! Zelfs het onbekende nummer van Sister Sledge is heel geinig. En zo vormen de samples van Daft Punk samen een fraai album, wat zeer de moeite waard is, al helemaal als je Karen Young niet zat bent.