Rainbow - Live in Nürnberg 1976 (2007)

Alternatieve titel: Nürnberg Messezentrum Halle 28.9.1976

Label: AFM

1. Introduction (1:12)
  2. Kill the King (4:46)
  3. Mistreated (12:51)
  4. Sixteenth Century Greensleeves (8:09)
  5. Catch the Rainbow (13:20)
  6. Man on the Silver Mountain (13:36)
  7. Stargazer (14:49)
  8. Still I'm Sad (16:38)
  9. Do You Close Your Eyes (6:40)
nicolas
Ja man, dat daar nog iets van uitkomt! Zou wel kunnen dat ik me dit aanschaf!

avatar van The Wep
Rainbow On Stage had ik al sinds.........dat die uitkwam ! (op LP en daarna dus op CD)
Nu heb ik deze en die van Köln en Dusseldorf.
Mooie kwaliteit en toch de moeite waard al is het alleen maar vanwege Stargazer die niet op On Stage staat. Welke de beste is ? Geen idee nog ! Ze zijn allemaal de moeite waard !

Deze tour is inmiddels volledig uitgemolken. Kunnen er geen live-cd's van latere tours verschijnen...

Knight4, er ís een CD - en zelfs een DVD - van de volgende tour verschenen: Live in München 1977. Jimmy Bain is vervangen door Bob Daisley en Tony Carey door David Stone. Na afloop van die toernee nam Blackmore een kleine pauze, kreeg ruzie met Dio (of andersom) zodat die verdween. Daisley hoorde nooit meer iets. Toen kwamen Bonnett en Glover erin en het enige live-materiaal dat mij dáárvan bekend is is Live at Donington, Monsters of Rock 1980. Dat was meteen weer het laatste concert met Bonnett en Powell, zodat de JL Turner periode volgde. Ook daarvan zijn bootlegs bekend (San Antonio, Cardiff en Tokyo) maar de eerste twee daarvan stellen mij teleur. Tenslotte is er (ook een bootleg) een concert voor de Duitse TV geweest, Rockpalast, in 1995 of 1996. Díé moet je weer hebben.
Afijn, de versie van Stargazer op deze CD is lamlendig vergeleken met die van Düsseldorf, maar beter dan die van Keulen en zeker nog genietbaar. En dat beste Knight4, is de truc: zoek je favoriete versies en compileer je eigen live-CD.

Voorlopig (want ik ken niet alles):
Kill the King - maakt niet zoveel uit;
Mistreated - München;
16 Century Greensleeves - maakt niet zoveel uit;
Catch the Rainbow - On Stage;
Long Live Rock'n'roll - München (geen keuze);

Stargazer - Düsseldorf;
Man on the Silver Mountain - München (bevat én Lazy én Starstruck);
Still I'm sad - (München of On Stage; in het laatste geval wil je misschien de drumsolo ertussen plakken);
Do you close your Eyes - München

Als een moderator meent dat dit lijstje op het forum hoort verplaatst hij het maar - ik weet niet in welke categorie.

buizen
Deze releases zijn prachtig, Rainbow speelde geen avond exact hetzelfde maar telkens fenomenaal. Wat een fantastische Duitse toer moet dat destijds zijn geweest. Zoveel hardrockbands had je toen niet.

avatar van liefkleinhertje
Uitstekend 3luik met Koln en Dusseldorf wel jammer dat Live in Germany hiermee overbodig is gewordern
Heb alletwee mn poten gebroken om naar de winkel te rennen om dit te bemachtigen