Macronizm - Alternaïef (2007)

Label: Walboomers

1. Zoals 't Komt (3:43)
  2. Gewone Jongens (2:45)
  3. 1 Weg (3:08)
  4. Tijd Tikt... (2:01)
  5. Alles Is Contact (2:22)
  6. Leve Vooruitgang! (3:16)

met Vence en Mic

7. Taal der Natuur (1:51)

met Fuji

8. Temidden van Nergens (3:04)

met David Hodges

9. Van 't Niets (3:06)
  10. Jong Geleerd, Oudgediend (3:24)

met Are MC en Zira

11. Dagboek van een Twijfelaar (3:56)
  12. Confrontatie (2:51)

met Def P.

13. Gebed Zonder Eind (3:28)

met Dwarsligger

14. Tunnelvisie (3:23)
  15. Het Laatste Oordeel [Remix] (7:53)

met Marco Roelofs

avatar van thetinderstick
Na een stapel EPtjes is dit dan het officiele debuut van Macro(nizm) uit Eindhoven. Ik moet zeggen dat nederhop niet helemaal mijn ding is, maar af en toe hoor ik toch iets wat ik erg goed vind (bv Opgezwolle). Deze van Macronizm is er ook zo een. Geen opschepperij over hoe goed hij zichzelf wel niet vindt hier, maar gewoon eerlijke persoonlijke teksten. Met name het begin met 'Zoals 't Komt', 'Gewone Jongens' en '1 Weg' is zeer sterk en hierin komt toch duidelijk een eigen sound (met vaak pianosamples) naar voren. Ook de gastbijdragen van Marco Roelofs, Def P, David Hodges en Dwarsligger zijn erg geslaagd. Toch ook een paar mindere momenten zoals 'Jong geleerd, Oudgediend' met Are MC, wiens skills wat mij betreft ver onder de maat zijn. Optredens van Macronizm zijn ook zeker de moeite waard, met een liveband die waarschijnlijk ook op de volgende plaat te horen zal zijn. 4*

avatar van Shinobi
Zojuist via de Luisterpaal gehoord. Op zich wel een relaxte album, zoals thetinderstick (opmerkelijke naam trouwens ) ook al zegt, het zijn persoonlijke en oprechte teksten. Ik keek trouwens wel even op toen ik opeens Hurt hoorde van Cash, erg gedurfd.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.