Xanopticon - The Silver Key EP (2007)

Electronic
Label: Zhark

1. Lockjaw (9:01)
  2. Stable Fire (5:27)
  3. Forgotten Language (6:39)
avatar van Goodfella
Opvallend: Xanopticon heeft het afgelopen jaar goed naar Hidden geluisterd. Zeker het begin van Lockjaw lijkt wel dnb

De gecompresste chaos blijft, maar de geluiden zijn zwaarder, en soms staat het tempo een tandje lager. Hierdoor klinkt alles wel overwegend lomper en is het verfijnde een beetje weg, maar een minpunt kan ik 't moeilijk noemen. Vanaf z'n eigen eilandje is Xanopticon een beetje gaan varen en handel drijven - en bij thuiskomst mag het resultaat er wederom zijn. 4,5*

lambf
Sterk Ep'tje indeed .

Edit: Ik kan het niet vergelijken, want ja , ik moet altijd nog een keer goed naar Liminal Sapce of andere dingen van hem luisteren

avatar van Dr-Gonzo
Jammer dat dit geen full-lenght is geworden. Dat is meteen ook het enige minpuntje. Verder weer een ijzersterk plaatje van Xanopticon. De waves zijn een beetje verdwenen en de ritmes lijken iets beter te volgen, ik had er in elk geval minder luisterbeurten voor nodig dan bij Liminal Space, maar gelukkig blijft de Xanoptichaos fier overeind.
4* is te weinig --> 4,5*

avatar van Onderhond
Een 4.5* ...

... tje. Allemaal leuk dat het wat trager en minder hectisch is, maar ik zie het punt niet zo. Volgens mij heeft Xanopticon zeer weinig handel te drijven met mensen als DJ Hidden aangezien daar voor zijn stijl weinig positiefs te halen valt.

De chaos is opvallend minder vind ik, de zware uithalen en indrukwekkende climaxen missen zelfs volledig. Ook dat scherpe is er wat vanaf. Blijft ritmisch wel erg boeiende muziek maar wat heb je aan een bravere Xanopticon ? Als hij live draait blijft het allemaal heerlijk knallen, maar hoop niet dat hij zich verder in deze richting ontwikkelt. Niet meteen een vooruitgang vind ik.

Blijf dus hangen op een kleine 4.5*. Blijft erg boeiend geratel. Maar volgende keer mag het weer wat meer zijn, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Ik Doe Moeilijk
Onderhond schreef:
De zware uithalen en indrukwekkende climaxen missen zelfs volledig. Ook dat scherpe is er wat vanaf. Blijft ritmisch wel erg boeiende muziek maar wat heb je aan een bravere Xanopticon ?
My thoughts exactly