Henk Westbroek - Westbroek (1998)

Label: Mercury

1. Loods Me door de Storm (7:15)
  2. Elke Dag (5:00)
  3. De Laatste Strohalm (6:00)
  4. Hou Me Vast Met Je Hart (5:47)
  5. Een Open Deur (4:06)
  6. Uniek Moment (4:08)
  7. Zelfs Je Naam Is Mooi (4:28)
  8. De Laatste en de Eerste (4:46)

met Nance

9. Elke Keer (3:58)
  10. 2000 (6:37)
  11. Ik Mis Je (6:49)
avatar van Bluebird
Westbroek zijn sterkste plaat tot nu toe. Zijn teksten blijven aanstekelijk. Muzikaal zeker niet onder de maat.

avatar van FunkStar
Heerlijke CD! Met de uitschieters Elke Dag, Uniek Moment, Elker Keer, De Laatste en de Eersre en natuurlijk Zelfs Je Naam Is Mooi!

mooie cd vooral mijn favo`s hiervan zijn 2000, elke keer, loods me door de storm en unniek moment de cd bevat leuke teksten alleen het nummer elke dag vind ik een minpuntje

avatar van Heer Hendrik
Dit album weer eens geluisterd. Hoewel ik Westbroek een warm hart toe draag vanwege het goede doel, vara's vuurwerk en zijn middagprogramma op radio 3, vindt ik dit album een teleurstelling.
Loods me door de storm, Uniek moment en ( nou vooruit dan maar) zelfs je naam is mooi zijn prima nummers. Maar het merendeel van de nummers liggen mij niet lekker in het gehoor. Zoals hij bijvoorbeed in het nummer"de laatste strohalm" het woord "Optimistisch" zingt..... De laatste uithaal in het nummer 2000 is ook zo'n voorbeeld

Hij probeert regelmatig een hogere toon te zingen, maar schiet dan heimelijk te kort dat het tenenkrommend is. Bij het Goede doel nam hij de zangstukken voor zijn rekening die ook bij zijn stem pasten

Het nummer met Nance is een welkomende afwisseling. Een uptemponummer waar er te weinig van op staan

avatar van lennon
Wisselvallige plaat.

loods me door de storm is ijzersterk, maar een valse belofte voor de rest van de plaat.

Zelfs je naam is mooi is zijn grootste solo hit, maar ik kan het nummers sinds de release niet aanhoren. Mooie lieve tekst, maar hoezeer ik ook van zijn stem hou, ik kan hem niet aanhoren in dit nummer. De aflsuiter ik mis je zit dan weer meer in mijn straatje.
Ik blijf Voorjaar een uitzondering vinden, de rest van zijn solowerk mist helaas het sausje wat er met de andere Henk wel is.