Meagashira - Les Mélodies Chic (2004)

Dance
Label: Enzyme

1. E.G.O. (6:37)

met Jay Capone

2. E.G.O. [Acapella] (1:19)

met Jay Capone

3. We Are Outsiders (5:52)
  4. Project Omeaga - Miss Parkinson (4:36)
avatar van Goodfella
3 van de 4 nummers staan voor de helft op sector-1.com, dus ik probeer nu even een soort van mening te vormen

Tegenvallend.

We Are Outsiders vind ik nog de leukste track, maar die lijkt verder gewoon wel verdacht veel op Ophidian's Phaseshift, alleen is die veel sterker. E.G.O. heeft wel een erg minimale hoeveelheid aan extra geluid en Miss Parkinson kan in de verste verte geen waardige opvolger van Prednison-Attack genoemd worden. Pluspunt is de overheerlijke bass, die dan ook meteen in ieder nummer aanwezig is.

Ik vind nr 1 tegenvallend
nr 3 en 4 spreken mij wel aan, toffe nr's.

avatar van Hellblazer
Meagashira maakt in deze tijd toch wel enorm sterke nummers in mijn ogen. Heerlijk duistere en vooral kenmerkende stijl.

Allemaal degelijk werk, maar 'We Are Outsiders' steekt er ook voor mijn met kop en schouders bovenuit. Heeft wel iets van 'Phaseshift', maar hier is het herkenbare scherpe synthje veel aanweziger. Dreunt ook erg prettig door, beter dan 'E.G.O.', die weer wat zwakker aan doet. Vooralsnog wel bovengemiddeld goed, met de duistere geluiden en eindelijk eens vocalen die niet storend zijn. Het alias Project Omeaga staat voor wat donkerder spul, wat ook wel te horen is. Veel minder melodieus, maar meer industriële geluiden (hoewel dit nog redelijk tam is). Ietsjes repetitief misschien, maar ook niet dusdanig overdreven dat het storend wordt.

4 *

avatar van Joeri_000
Lady Alzheimer ''Epic''

avatar van Hellblazer
Ja, die is ook er tof inderdaad, alleen jammer dat die kick vergeleken bij die van Miss Parkinson helemaal wegvaagt. Stuk minder diep helaas. Wel een geslaagde sfeer en geweldige voicesample

Die nieuwe EP's zijn ook wel aan te raden trouwens. Wel een stapje terug wat betreft toegankelijkheid, maar 'Punishment' en 'The Banjo And The Castanets' zijn beide wel erg fijn.