Glass Candy - B / E / A / T / B / O / X (2007)

Pop / Electronic
Label: Italians Do It Better

1. Introduction (1:28)
  2. Beatific (4:19)
  3. Etheric Device (3:13)
  4. Candy Castle (5:27)
  5. Rolling Down the Hills (3:29)
  6. Life After Sundown (6:16)
  7. Computer Love (7:05)
  8. Last Nite I Met a Costume (3:51)
  9. Digital Versicolor (5:57)
avatar van Zwammer
Ben wel benieuwd naar dit album. Glass Candy serveert lekkere 80's disco pop en dat is precies waar ik zin in heb deze koude donkere wintermaanden.
Enkele nummers heb ik al een tijdje in het bezit en met namen Candy Castle en Digital Versicolor zijn zeer de moeite waard. Maargoed eerst even het hele album luisteren voordat ik stem

En dan te bedenken dat het officieel slechts een tour cd is.... Al zit daar bij Glass Candy (en ook Chromatics) niet al teveel verschil in geloof ik ... Het voelt eigenlijk meer als een "Best Of", waarop alleen "Miss Broadway" en "Iko Iko" ontbreken.

De extra synths die toegevoegd zijn hier ten opzichte van de demo-versie van Candy Castle, toch één van m'n favoriete songs van het jaar, maken het nog meer spectaculair. Rolling Down The Hills is ook mooi opgepoetst ten opzichte van de versie die op de After Dark-verzamelaar stond eerder dit jaar en de Kraftwerk-cover is prima.

Ook "Life After Sundown" gaat erop vooruit ten opzichte van de versie die in 2005 al uit kwam, kortom, het is een geweldige cd! Mijn vraag is echter: komt er dan nog een officieel album of blijft het hierbij?

Voor B/E/A/T/B/O/X in ieder geval 4* om te beginnen!

avatar van sander.
Heerlijke synth-pop, lekker donker ook. Etheric Device is gewoon top, perfect in sfeer en simpelheid. 4* is het zeker wel waard.

avatar van Man of Sorrows
Echt donker vind ik dit niet, eerder vederlicht. Leuke popmuziek maar ik had het wat scherper verwacht.

Ozric Spacefolk
Ik heb het nare gevoel dat de zangeres hier en daar gewoon erg vals aan het zingen is.
De muziek is dan wel weer erg goed.

avatar van E-Clect-Eddy
Kraftwerk kunnen waarschijnlijk fluiten naar hun centen via Spotify voor de cover van hun Computer Love. De act staat niet bij de credits vermeld, komt helaas nog steeds heel veel voor op Spotify.

Deze aardige versie voegt weinig toe.