menu

The Who - Join Together (1982)

Alternatieve titel: Rarities, Vol. 2: 1970-1972

mijn stem
3,86 (7)
7 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Polydor

  1. Join Together (4:17)
  2. I Don't Even Know Myself (4:30)
  3. Heaven & Hell (3:35)
  4. When I Was a Boy (3:30)
  5. Let's See Action (3:58)
  6. The Relay (3:38)
  7. Wasp Man (3:02)
  8. Here for More (2:24)
  9. Water (4:39)
  10. Baby Don't Do It (6:09)
totale tijdsduur: 39:42
zoeken in:
Harald
Ik heb deze cd niet. Er staan singles A & B sides op deze verzamelaar die alle makkelijk op betere verzamelaars staan. Voor de tracks zou ik tenminste 4*** geven.

3,5
"When I Was A Boy", "Waspman", "Here For More" en deze live-versie van "Baby Don't You Do It" zijn nochtans alleen op deze CD te vinden. "When I Was A Boy" is een van de mooiste nummers van John Entwistle. "Here For More" is een van de weinige compositorische bijdragen van Roger Daltrey, een country-achtig nummer. Daarnaast een verpletterende live-versie van "Baby" uit 1971.

"Waspman" is Keith Moon humor. Hij verkleedde zich een keer als een wesp en liep toen al zoemend door de studio.

avatar van avdj
4,0
Afgelopen tijd ben ik op zoek naar rarities van The Who en ik wordt keer op keer aangenaam verrast. Join Together is misschien wel mijn favoriete B-kantje. Kan iemand die de band heeft meegemaakt mij uitleggen waarom deze niet op Quadrophenia kwam? Synthesizers zoals ze bedoeld zijn.

Verder springen I Don't Even Know Myself en Let's See Action er ook bovenuit. Al met al een inmiddels overbodige, doch degelijke compilatie.

3,5
avdj schreef:
Kan iemand die de band heeft meegemaakt mij uitleggen waarom deze niet op Quadrophenia kwam?


"Join Together" had niks te maken met het verhaal van "Quadrophenia". In 1972 bracht The Who enkele losse singles uit, zoals "Relay" en "Let's See Action".

avatar van kaztor
avdj schreef:
Afgelopen tijd ben ik op zoek naar rarities van The Who en ik wordt keer op keer aangenaam verrast. Join Together is misschien wel mijn favoriete B-kantje.


Join Together was een A-kantje en een losse single.

avatar van JJ&Joan
4,0
Hierop staan de songs van the Who zoals ik ze graag hoor.
Absolute top zijn "Join Together", "Let's see Action", "The Relay".
Don't know myself was B-kant van Won't get fooled again,
When I was a Boy was B-kant van Let's see Action,
Waspman was B-kant van The Relay,
Here for More was B-kant van The Seeker,
Baby, don't you do it was B-kant van Join Together,
Heaven & Hell was B-kant van Summertime Blues,
Water was B-kant van 5:15
Dit had eigenlijk gerust een volwaardig album kunnen zijn in 1972. Het ging beslist een heel gewaardeerd album zijn, nu wordt het gewoon bekeken als een vergaarbakske. Onterecht.

avatar van nlkink
4,0
In 1970/1971 had de groep behoorlijk wat materiaal opgenomen voor het Lifehouse concept album. Helaas was Townsend niet voldoende in staat om zijn de rest van de groep te overtuigen van het Lifehouse concept. Uiteindelijk werden er genoeg numners geselecteerd voor een album, bij iedereen bekend als 'Who's Next'.
Er was genoeg kwaliteitsmateriaal voor een aantal singles. Dan krijg je dus nummers als 'Join Together', 'Relay', 'Let's See Action' en ''I Don't Even Know Myself'.
De rest van de nummers op dit album is stamt ook grotendeels uit dezelfde periode en komt stilistisch overeen met het materiaal van Who's Next.
Het klopt ook wat JJ&Joan stelt dat dit in 1972 een volwaardig Who album had kunnen zijn. Zoals ik eerder had gesteld was er genoeg materiaal voor een dubbelalbum en er is in 1972 materiaal opgenomen voor een album opgenomen maar dat is uiteindelijk nooit uitgebracht. Delen van Lifehouse/Who's Next en het 1972 materiaal vind je dus op deze verzamelaar, Odds & Sods en de box set 'Thirty Years Of Rythm & Blues'.
Als je al het singles materiaal, onuitgebrachte numners en outtakes uit de periode 1970-1972 bij elkaar gooit kun je een prachtige 'Who's Next Too' samenstellen.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:32 uur

geplaatst: vandaag om 07:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.