Ulrich Schnauss - Quicksand Memory EP (2007)

Duitsland
Rock / Electronic
Label: Independiente

1. Look at the Sky [Rob McVey Version] (5:45)
  2. Medusa [Edit] (4:36)
  3. Gone Forever [Robin Guthrie Version] (5:45)
  4. On My Own [Robin Guthrie Version] (6:56)
avatar van John Doe
Dit zijn wat shoegazer-achtige mixen van oude Schnauss nummers die daar origineel ook wel een handje van hebben. Daarnaast staat Medusa van het laatste album op deze EP, misschien wel 't Schnauss nummer met het hoogste shoegaze gehalte. De mix van On My Own door voormalig Cocteau Twin's lid Robin Guthrie is het hoogtepunt in mijn ogen. De Rob McVey mix van Look at the Sky is ook mooie ontwapenende poppy rock.

fastpulseboy
hmmm, klinkt goed...ik ga em even checken

Mooie EP zeg! Misschien vind ik dit nog wel leuker dan Schnauss' normale werk, ook al heb ik zijn laatste album nog niet gehoord.

avatar van John Doe
het nummer Stars ervan moet je in ieder geval horen, één van de nummers van het jaar voor mij

Wat een geweldig nummer zeg... dat album ga ik zeker nog in zijn geheel luisteren.

Het clipje begint trouwens met een stuk tekst over Coney Island. Hoort dat er ook bij? Het zit ook in een nummer van Godspeed You Black Emperor (Sleep van Skinny Fists). Het zou ook uit oorspronkelijk een film oid. kunnen komen, maar dat kan ik nergens terugvinden.

avatar van BlueVelvet
It was so fabulous. Now it's shrunk down to almost nothing.
Zo vaak gehoord (door GY!BE natuurlijk)

herman schreef:
nee dat hoort er niet bij, maar is wel mooi en zeker een band die ik ook moet luisteren

thejazzscène
John Doe schreef:

Voor mij is dit iets te maximaal, te overladen met geluiden.

avatar van ronnievb
Mijn god, wat is On My Own een prachtige mix! Veel rustiger en daardoor pakkender dan het origineel.