Supergrass - Life on Other Planets (2002)

Label: Parlophone

1. Za (3:03)
  2. Rush Hour Soul (2:55)
  3. Seen the Light (2:26)
  4. Brecon Beacons (2:56)
  5. Can't Get Up (4:03)
  6. Evening of the Day (5:18)
  7. Never Done Nothing Like That Before (1:44)
  8. Funniest Thing (2:29)
  9. Grace (2:30)
  10. La Song (3:45)
  11. Prophet 15 (4:05)
  12. Run (5:30)
  13. Velvetine * (3:39)
  14. Electric Cowboy * (5:09)
Ik heb dit album vandaag voor het eerst gehoord en alhoewel er nog maar weinig van is blijven hangen, klonk het toch allemaal wel okay. Ik vind het wel opvallend dat dit een hogere waardering krijgt dan de eerdere albums van Supergrass, want door dit album zijn ze toch een beetje in de vergetelheid geraakt...

Vinden jullie het echt leuker dan I Should Coco, In It For The Money en Supergrass?

dutch2
Naar mijn idee is hij wat basaler dan de vorige twee. Staan ijzersterke liedjes op, afgewisseld met wat mindere. Maar goed, dat is eigenlijk het oude Supergrassliedje. Ik vond dit wel een sterke cd, maar ik had wel het idee dat ik het nu wel zo'n beetje kende. Ik vraag me dan ook af of ik een eventueel volgende nog wel zal kopen. Als ze nog bij elkaar zijn tenminste?

Van de officiele fansite:

"Supergrass are currently hard at work drinking copious amounts of fine wine and eating the best french food available. Arduous as this is, they have managed to take time out from their busy schedule to work on their forthcoming 6th album."

Ze geven ook nog wat concerten. Ze treden ook op als supportact van Coldplay. Weet iemand wat voor muziek dat is?

dutch2
Ik las pas een titel van een cd van dat Coldplay. Klonk wel een beetje wiskundig, of zoiets. Zullen wel mathmetal spelen, zeker?

Ben benieuwd naar Supergrass. Eerst maar de recensies afwachten.

dutch2 schreef:

Ben benieuwd naar Supergrass. Eerst maar de recensies afwachten.

Ash
Mss niet hun beste plaat, maar voor mij wel de leukste! Heel de cd heeft een aparte 'vibe' die je helemaal vol pompt met energie ala hun hit Sun Hits the Sky van In It For the Money.

Vond deze in het begin verschrikkelijk tegen vallen.
Het was dat ie min of meer per ongeluk met een paar andere Supergrass-albums op m'n MP3-speler terecht kwam dat ik maar eens dit album ging beluisteren. En zelfs toen duurde het nog een tijdje voordat de boodschap overkwam, maar in feite is dit een briljant album. Van het heerlijke z-z-z-zaaa tot het zwaar gereverbde einde van Run weet dit me heerlijk te eh
bekoren.

Al vind ik het jammer dat ze op dit album iets minder een eigen sound hebben, het klinkt meer zoals een hoop bands ook hadden kunnen klinken, dat had ik bij de andere albums niet zo.

avatar van kaztor
Ik vind Za een alt-superhit that never was.
Jammer!

Had een briljante single kunnen zijn.

avatar van Wickerman
Deze plaat is vreemd, maar o zo gaaf. Ik heb hem gekocht na het concert in het Goffertpark, in 2003. Ik kwam toen voor Coldplay, maar Supergrass speelde ze helemaal weg.

avatar van JJ&Joan
Marc Bolan (T Rex) vanuit het hiernamaals effe komen meezingen?

kistenkuif
JJ&Joan schreef:
Marc Bolan (T Rex) vanuit het hiernamaals effe komen meezingen?

Ha, ik ben dus niet de enige die dat meende te horen. Ik vind dit een ouderwets mieters album en eigenlijk ook wel hun beste. Supercatchy, puntige poprock met een beatlesquiaans einde. Hartstikke leuk.