Psyclon Nine - INRI (2005)

Electronic
Label: Metropolis

1. INRI (6:10)
  2. Behind a Serrated Grin (4:51)
  3. The Feeding (4:09)
  4. Lamb of God (5:06)
  5. Hymn to the Angels' Decent (4:37)
  6. Rape This World (4:34)
  7. The Feeble Mind (4:43)
  8. Requiem for the Christian Era (3:16)
  9. Faith : Disease (4:35)
  10. Harlot (5:05)
  11. The Unfortunate (2:49)
  12. Nothing Left (6:17)
  13. You Know What You Are (4:16)
lambf
Een erg dramatisch aandoende intro. Verder lijkt het wel op het voorgaande album. Helaas is de zang wat minder (alhoewel er weinig verschil is), en iets minder stampend. Wat vooral opvalt is de toevoeging van de violen. De volgende verrasing komt met The Feeding. Ze gebruiken gitaren ! Een balad, maar vooral de vervormde zang is de storende factor hier. Hymn to the Angels' Decent heeft een hele vette, opgefokte intro. Maar dan komen de violen weer om de hoek kijken. Nee nee nee, die passen hier niet. Ook hier weer gitaren. Ze storen eerder dan dat ze iets toevoegen, helaas. Rape This World is weer een vertrouwd, lekker stampend trackje met leuke melodieen. The Feeble Mind begint met zwaar aangezette violen. Mwa, wel aardig hoor, maar echt iets toevoegen doet het niet. Ook verder in de track komen de violen wel terug, helaas. Requiem for the Christian Era is, zoals de tital al zegt, een klassieke requiem met zware, trage beats die een beetje aan Arditi doen denken (dei beats, niet het klassieke spel). Faith : Disease is gelukkig weer een lekker stampende track. Evenals Harlot, maar hier zitten dan weer violen en andere invloeden door. The Unfortunate Doet weer een beetje aan Arditi denken door milaristisch aandoend stampwerk met aan het einde nog wat violen. Nothing Left is weer lekker stampend, met helaas weer violen en You Know What You Are is vast een cover. Wie gebruikt er nou zo'n slechte afsluiter? Dat valt me toch een beetje tegen .

Conclusie: Meer is niet beter, violen en gitaren, laat ze maar weg, ook mag dat stampwerk simplisticher overkomen, het is wel een stuk beter. En ook de zang is er op achteruit gegaan. Jammer.

avatar van Zeitgeist
Fijne plaat die her er der iets te veel black metal probeerd te zijn(hetgeen op de opvolger een stuk beter wordt uitgewerkt door de 2 stijlen beter te mixen)

Psyclon Nine is een meer dan gemiddelde industrial band(of aggrotech of hoe je het ook wil noemen)

You Know What You Are is inderdaad een cover maar wel een hele goeie van de legendarische Ministry. Schaam je lambf als je die niet gelijk wist te plaatsen.