The Tony Williams Lifetime - Emergency! (1969)

Jazz / Rock
Label: Polydor

1. Emergency (9:35)
  2. Beyond Games (8:17)
  3. Where (12:10)
  4. Vashkar (4:59)
  5. Via the Spectrum Road (7:49)
  6. Spectrum (8:50)
  7. Sangria for Three (13:07)
  8. Something Special (5:37)
Roeljuun
Heftige plaat van een geweldig power-trio. Half puntje eraf voor de ietwat overbodige vocals die klinken als een fakie-Michael Jackson in zijn jongere jaren.
Ik had nog geen uitbundige Williams gehoord (op In A Silent Way houdt hij zich nogal in) maar dit is zeker een aanrader en er gaan meer platen volgen.

Kingsnake
Dez ken ik niet van hun.

Oh wacht, Tony Williams had twee verschillende versies van de band, als ik me goed herinner.

Ik ken alleen die met Allan Holdsworth, midden jaren 70.

Is dit vergelijkbaar?!??

Roeljuun
Ik heb geen idee KingSnake, kwam deze plaat tegen bij de concerto en ik herinnerde mij dat deze plaat werd geprezen. Ik moet mij nog verder verdiepen in zijn Lifetime cd's. Een vergelijking kan ik dus niet trekken, maar de plaat met Holdsworth ga ik zeker eens opzoeken!

Groet,

Kingsnake
Hmm, heb het idee dat die niet op Musicmeter staan.
Misschien eens toevoegen

Roeljuun
Opgewaardeerd naar 5 sterren, de zang weet me nu meer te bekoren door de muziekale context erachter. Top album, jammer dat weinig mensen dit nog hebben ontdekt.

pretfrit
geweldige jazzdrummer!!

Anthony Williams

Kingsnake
In het begin met McLaughlin. Later met Holdsworth. Samen met Coryell (Elventh House) en Davis (Bitches Brew) het begin van de jazz/rock fusion.

Heb de artiesten pagina van deze legandarische band trouwens even netjes en volledig ingevoerd.