Henk Westbroek - Voorjaar (1992)

Label: Columbia

1. Buiten Als het Onweert (4:27)
  2. Waar Ze Loopt Te Wandelen (4:25)
  3. Op de Rand van de Afgrond (4:38)
  4. Zou Er Iets Tegen Te Doen Zijn (3:44)
  5. Begrijp Je Nou Hoe Blij Ik Ben (3:56)
  6. Positief (3:42)
  7. Jack de Ripper (4:46)
  8. Ontzie Mijn Hart (4:37)
  9. Dromer (4:35)
  10. Een Leuke Dag (3:55)
  11. Ik Hou van Jou (5:01)
  12. Reprise (2:18)
  13. Begrijp Je Nou Hoe Blij Ik Ben * (1:05)
  14. De Wereld Is Verscheurd * (4:23)
avatar van foxhusky
Het eerste soloalbum van Henk Westbroek en meteen mijn meest favoriete van al zijn solo-albums. Dit album is geproduceerd door het duo Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Mede daardoor klinkt het al heel anders dan de albums van Het Goede Doel.

George Kooymans van de Golden Earring heeft de muziek voor Waar Ze Loopt Te Wandelen geschreven en hij zingt ook mee in het achtergrondkoor. Ja, Kooymans in het Nederlands. Grappig.
George Kooymans heeft ook de muziek geschreven voor Ik hou van Jou.

Henk Hofstede van The Nits heeft Begrijp je Nou hou Blij ik Ben van muziek voorzien.

Peter Groot Kormelink en Herman Grimme van Splitsing/ De Jazzpolitie hebben de muziek geschreven van de meeste andere nummers.

De teksten van alle liedjes zijn uiteraard door Henk Westbroek zelf geschreven.

Ontzie mijn hart is een lekker nummer, mijn favoriet van dit album. Ook Een Leuke Dag heeft een mooie tekst. Het klinkt allemaal leuk, maar ik zet toch liever een album van Het Goede Doel op.

avatar van lennon
Heel sterk solodebuut... verwachtingen voor de 2e waren dan ook hooggespannen, maar dat heeft ie nooit kunnen waarmaken.. met als diepte punt, zelfs je naam is mooi..

Maar dit album is zeker de moeite waard!!

avatar van Hans Brouwer
foxhusky schreef:
Sterk debuut van Henk en sterke productie van het duo Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Albums van Het Goede Doel draai ik graag en regelmatig. Ook dit "Voorjaar (1992)" mag ik graag draaien. De teksten zijn herkenbaar "des Westbroeks".

avatar van Ceriel
Ik verslond dit album terug in 1992. Ik was toen 13 jaar en zag het leven compleet anders dan nu. Nostalgie troef om het weer eens terug te horen. Nu, anno 2011 ga je wat kritischer luisteren naar de teksten, maar ze staan nog steeds als een huis.
Hoewel... In het nummer 'Zou Er Iets Tegen Te Doen Zijn"

'Er zijn van die voeten die stinken altijd Bham Bham!' vond ik ontzettend geestig. Als de tekst in het tweede couplet met deze lichtzinnigheid was doorgegaan denk ik dat het een klassieker was geworden. "je hebt erbij die zijn versleten voor hun tijd Bham Bham!' is veel slapper imo. En ook de tekst 'hoe het ook zij, ze zitten er zelf niet mee' snap ik niet echt. Vroeger wel, want tegen een 13 jarige kun je alles zeggen, is toch goed. Ik ben zo kritisch op dit nummer omdat het muzikaal en tekstueel eigenlijk voor de rest zo geestig en geniaal is.

Remake. Iemand?