Paul Carrack - The Story So Far... (2006)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: India

1. Ace - How Long (3:24)
  2. Squeeze - Tempted (3:59)
  3. I Need You (2:50)
  4. Mike & The Mechanics - Silent Runnning (4:13)
  5. Don't Shed a Tear (3:45)
  6. When You Walk in the Room (3:32)
  7. The Living Years [2006 Version] (5:20)
  8. Battlefield (3:47)
  9. Dedicated [2006 Version] (3:44)
  10. Mike & The Mechanics - Over My Shoulder (3:38)
  11. Love Will Keep Us Alive [2006 Version] (4:06)
  12. Eyes of Blue (3:59)
  13. Beautiful World (5:34)
  14. Satisfy My Soul (3:31)
  15. Groovin' (2:44)
  16. Anyday Now (3:40)
  17. Where Did I Go Wrong? (3:24)
  18. It Ain't Over (4:22)
  19. What a Wonderful World (3:11)

met The SWR Big Band

Father McKenzie
Prachtig samengestelde dwarsdoorsnede van één van de mooiste soulstemmen, ook al behoort die stem dan aan een blanke soulzanger.

avatar van LucM
Inderdaad, prima songs van prima soulgetinte zanger voor wie de inhoud van zijn muziek belangrijker is dan de verpakking of imago, natuurlijk hierdoor minder bekend bij het grote publiek. Aanrader, deze compilatie.

bikkel
Paul Carrack is een unieke zanger met een volstrekt eigen geluid en met de nodige soul.
Deze compilatie mag er zijn. How Long (Ace) en Tempted(Sqeeze) zijn mede door Carrack's karakterstieke stemgeluid, aangename nummers die nog fier overeind staan.
I Need You, Don't Shet A Tear en When You Walk In The Room zijn wellicht zijn bekendste solonummers. Lichtvoetig, melodieus en pakkend.
Love Will Keep Us Alive is bekend geworden door The Eagles, en de Mike & The Mechanics songs zijn ook een prima aanvulling.
Met het laatste gedeelte van de cd heb ik wat meer moeite.
Het luistert best wel lekker weg, maar vind het toch wat lichtgewichten allemaal. Beetje Blue Eyed Soul.
Carrack zou van mij wel wat gepassioneerder werk mogen vertolken.
Hij heeft er de stem voor.

avatar van LucM
De laatste nummers vind ik ook wat minder, "Tempted", "Silent Runnning" en "Satisfy My Soul" vind ik wel prachtig.

Volgens mij ging deze man meer samenwerkingen aan dan de gemiddelde hiphop-artiest...

avatar van Raymond S
Leuke verzamelaar van een geweldige zanger.
Het frisse aan deze cd is, is dat de eerste nummers lekker afwisselend zijn.
Altijd weer vanuit een andere bezettig/band/solo.
Ik was ook aangenaam verrast door de nieuwe versie van "The living years", maar de 2006 versie van "Love will keep us alive" vind ik toch echt tegenvallen.
Tot "satisfy my soul" blijf ik nog geboeid, maar "groovin" is toch echt verschrikkelijk. Daarentegen is de versie "Anyday now" wel weer heel acceptabel, die van Chuck Jackson blijft voor altijd de mooiste.
Daarna valt onze vriend Paul wat terug in cliche's. Maar resume, zijn dat er maar drie.

Potverdorie, dit is eigenlijk best een lekkere verzamelaar.
Toch 4 sterren waard.