Trader Horne - Morning Way (1970)

Folk / Rock
Label: Dawn

1. Jenny May (2:26)
  2. Children of Care (4:03)
  3. Three Rings for Eleven Kings (2:13)
  4. Growing Man (4:04)
  5. Down and Out Blues (4:33)
  6. Mixed Up Kind (6:26)
  7. Better Than Today (3:11)
  8. In My Loneliness (2:22)
  9. Sheena (2:42)
  10. Mutant (2:54)
  11. Morning Way (4:35)
  12. Velvet to Atone (2:26)
  13. Luke That Never Was (4:56)
  14. Here Comes the Rain * (3:18)
  15. Goodbye Mercy Kelly * (2:35)
avatar van Lambchop
Mooie plaat dit. Jenny May klinkt echt fantastisch. De nummers nemen je echt mee Terug naar de jaren 60 en 70 dat is de kracht van deze plaat.

Mssr Renard
Dit is erg fijne en lieve folk met oa Judy Dyble (Fairport Convention) als zangeres. Op elk nummer in duet met zanger Jackie McAuley (Them).

De productie is wel heel erg amateuristisch en volgepropt. Alle instrumenten (en dat zijn er nogal wat) staan even hard in de mix, waardoor de plaat wel erg vermoeiend is.

Het is wel mooi ingezongen.

avatar van Barney Rubble
Een alleraardigst folkalbum, met hier en daar een aangename uitschieter. Over het geheel genomen is de muziek wat oubollig en veilig . Dit type folkmuziek wil hierdoor nog wel eens ietwat zemelig overkomen. Childern of Oare is desalniettemin wel erg sterk.

avatar van Poles Apart
Sheena is alsof je Belle and Sebastian in 1970 hoort spelen...

avatar van Mjuman
Poles Apart schreef:
Sheena is alsof je Belle and Sebastian in 1970 hoort spelen...

En ik maar denken dat je hier had gepost, omdat je dit album had verworven. De originele versie, gatefold (ik had 'em ooit) is een echt collector's item, maar ook de heruitgave is gewild. Kwam ooit hierop uit toen ik de 'stamboom' van Fairport Convention volgde. Zou de muziek willen typeren als "sprookjesachtig" of bucolisch, een beetje als Virginia Astley - Hope in a Darkened Heart (1986) - MusicMeter.nl ook een gezocht album

Later werk van Judy Dyble zou je wel kunnen typeren als 'esotherisch'.

Trader Horne bestond ongeveer één jaar 1969 en werd in 1970 opgeheven. De leiders van de band waren Jackie McAuley en zangeres Judy Dyble. Judy kreeg enige bekendheid als zangeres van Fairport Convention. McAuley is een Noord-Ier die in de band van Van Morrison (Them) begon. De liedjes op deze lp waren voor het merendeel van zijn hand. Voor een beginnende band is het prima folk-rock muziek. Naar mijn mening beter dan de eerste lp van Fairport Convention. Helaas kwam er geen vervolg.