China Crisis - Warped by Success (1994)

Label: Stardumb

1. Hands on the Wheel (4:11)
  2. Always (5:06)
  3. Everyday the Same (5:49)
  4. Without the Love (4:24)
  5. Thank You (3:37)
  6. Hard to Be Around (4:06)
  7. One Wish Too Many (2:06)
  8. Wishing Time (3:30)
  9. Good Again (4:10)
  10. Real Tears (4:36)
  11. Does It Pay (4:03)
  12. The Way We Are Made (3:32)
  13. Everyday the Same [Riff & Hum Club Mix] * (7:44)
  14. Everyday the Same [Drum-a-pella Mix] * (3:19)
Dit album klinkt helemaal niet als China Crisis. Het heeft meer weg van bands zoals Wet Wet Wet en Johnny Hates Jazz en witte soul/jazz.
Na een eerste luisterbeurt kan ik moeilijk een favoriete song aanvinken, want de nummers lijken erg op elkaar. Het avontuurlijke van hun vorige albums is helemaal verdwenen.
Deze muziek past prima bij de avonduurtjes.
Moet je die foto op de cover eens zien

Mind Ruler
Gekke cover inderdaad.
Ik heb dit album in een dubbele CD-versie (met een akoestisch album) met de naar een bootleg ruikende titel "Wishful Thinking" ( Label Snapper Music.)
Prima album om in slaap bij te vallen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Volslagen onbekend met dit album maar bovenstaande reacties voorspellen weinig goeds.
Even spotify checken.

WPE
Aardig album, meer ook niet. Er zit niets avontuurlijks in, niks spannend en verrassend. Maar wel lekker in het gehoor liggende popdeuntjes.

avatar van devel-hunt
China crisis, het was heel even leuk, maar werd al snel doodsaai en voorspelbaar.

ard
Ze komen naar Nederland, hoop dat het deze keer wel doorgaat. Vorige 2 concerten werden afgelast. 3x is scheepsrecht zullen we maar zeggen! 10 september Zoetermeer en 11 september Hengelo.

avatar van DeWP
Dus hooguit drie sterren omdat het leuke "standaard" popdeuntjes zijn. De sterke vergelijkenis met een boy-band is er continu als je naar dit album luistert.