menu

Nortt - Galgenfrist (2007)

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Denemarken
Metal
Label: Avantgarde

  1. Galgenfrist (3:41)
  2. Til Gravens VI (8:18)
  3. Af Døde (7:10)
  4. Kaldet (1:49)
  5. Over mit Lig (10:22)
  6. Havet Insides Havet (10:53)
  7. Hiemsøgt (4:56)
totale tijdsduur: 47:09
zoeken in:
lambf
Saai, dromerig, glad, juist, ambient, maar dat is gelukkig alleen het eerste nummer. Gelukkig is het volgende nummer een stuk spannender. Naar Doom neigende Black. Black Metal - Lekker crunchy, bromerig gitaargeluid wat op den duur erg langdradig klinkt - gespeeld op een tergend tempo, de drums krijg je maar sporadisch te horen vanwege het lage aantal slagen per minuut en de grunts zijn lekker creepy. Voor een keer stoor ik me niet aan de keyboard, omdat ze er wel bij passen, alhoewel ze een glad geluid afgeven. Thans, dat was aan het begin, na een tijdje beginnen ze al flink te irriteren. Dit word afgewisseld door donkere ambient - Dark Ambient als u het zo nodig wilt weten. Het idee is best leuk, maar meer dan 20 minuten weet het niet te boeien. Ook al zijn er afwisselende geluiden te horen - Piano op Af Døde, stukken gladde en donkere ambient, spookgeluiden op Kaldet, Neoklassiek (Denk aan Arditi e.d.) aan het begin van Over mit Lig en een koor aan het einde van Havet Insides Havet, veel beroering brengt het in in mijn oren.

avatar van Jean Renault
3,0
Eigenlijk is dit metal noemen verraderlijk. Ik ben geen metal-kenner, maar dit is toch wel iets aparts. Volle ambient zou ik het ook niet noemen. Ik weet niet eens of je het wel echt muziek zou moeten noemen. Natuurlijk is het dat wel, maar dan in zijn meest vervreemde soort.
Het hele Galgenfrist klinkt als jammerende schimmen.
Wellicht niet meeslepend, maar zeker de moeite waard om eens in opgezogen te worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:42 uur

geplaatst: vandaag om 15:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.