Warren Zevon - A Quiet Normal Life (1986)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Asylum

1. Werewolves of London (3:29)
  2. Play It All Night Long (2:53)
  3. Roland the Headless Thompson Gunner (3:48)
  4. The Envoy (3:12)
  5. Mohammed's Radio (3:43)
  6. Desperados Under the Eaves (4:47)
  7. I'll Sleep When I'm Dead (2:59)
  8. Lawyers, Guns and Money (3:01)
  9. Ain't That Pretty at All (3:34)
  10. Poor Poor Pitiful Me (3:08)
  11. Accidentally Like a Martyr (3:43)
  12. Looking for the Next Best Thing (3:38)
avatar van PaulieWalnuts
Kwam bij deze man terecht via het verschrikkelijke zomerhitje dat Kid Rock van hem gestolen had (het origineel is Werewolves of London). Lekkere pop-rock. Had nog nooit van deze man gehoord.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik ben ook via via dat onding van Kid Rock bij Warren Zevon geraakt en ik heb een deur geopend op een mooie nieuwe wereld. Ik ben begonnen met Genius, daarna kwam Stand in the Fire aan de beurt en dit is de derde kennismaking met Warren Zevon. Nu voel ik me klaar voor de individuele albums.

avatar van pintjebier
Ik ben ook via via dat onding van Kid Rock bij Warren Zevon geraakt

Is die Kid Rock toch nog ergens goed voor. Het allerleukste hieraan: WZ heeft het in een song nog over 'Sweet home Alabama' (het andere nummer dat Kid Rock aanrandt in die zomerhit), nl. 'Play it all night long' te vinden op Bad Luck Streak in Dancing School uit 1980. Ik vraag me af of Kid Rock dat weet...

avatar van heartofsoul
Warren Zevon. Begenadigd liedjesschrijver. Prachtige, aparte stem (dat vind ik althans). Alleen de productie vind ik vaak te zwaar aangezet, maar ik ben dan ook meer van de rock and roll dan van de rock.
Verder moet worden opgemerkt dat als je hier met veel plezier naar luistert je beter de individuele albums kunt kopen, te beginnen met het magistrale Warren Zevon uit 1976 dat ik nodig weer eens moet beluisteren. Wat dit album betreft: favorieten aanvinken is ondoenlijk. Blijft alleen mijn hierboven geuite bezwaar.