Secret Garden - Songs from a Secret Garden (1995)

Noorwegen
Wereld
Label: PolyGram

1. Atlantia (2:59)
  2. Adagio (2:55)
  3. Nocturne (3:13)
  4. The Rap (2:34)
  5. Sigma (3:08)
  6. Song from a Secret Garden (3:34)
  7. Heartstrings (3:25)
  8. Chaconne (3:27)
  9. Papillon (3:26)
  10. Cantoluna (3:32)
  11. Serenade to Spring (3:15)
  12. Pastorale (3:50)
  13. Ode to Simplicity (3:53)
mmm raar genoeg staan bij mij de tracks in een andere volgorde...

avatar van Lamontagne
Wat een ongelofelijk mooi album is dit, ga hier toch meer van aanschaffen. Once in a red moon was al fantastisch.

En dit smaakt nog naar meer

LachesisBenton schreef:
mmm raar genoeg staan bij mij de tracks in een andere volgorde...

Dit is de originele release. Ik heb dit album gekocht gelijk na de release. Ook de foto die er eerst stond klopte niet, waarschijnlijk heeft iemand ooit mijn originele toevoeging gecorrigeerd.
Later (in 1996) is er een nieuwe versie verschenen met andere track-volgorde en andere hoes.

avatar van Lamontagne
Ik heb juist die andere hoes, is wel een stuk mooier dan deze

Het zal ongetwijfeld een reden geweest zijn om hem later te veranderen
Alleen hanteren we op musicmeter wel de originele hoezen en tracklist.

Daar heb jij een punt

Nightporter
Ik ken de rest van het album eerlijk gezegd niet, maar Nocturne is van buitengewone schoonheid. Hoe zij ooit op het eurovisie songfestival beland zijn, is mij een raadsel...

avatar van Lambchop
Super. Tijdloos

avatar van edje1969
Lambchop schreef:
Super. Tijdloos
Lambchop

Je brengt mij op het idee om er inderdaad eens voor te gaan zitten om het album te beluisteren. Ken alleen het wonderschone Nocturne

avatar van Lambchop
edje1969 schreef:
Lambchop

Zeker doen Ed. Het is allemaal in 1 versnelling dat maakt het dat je in een heerlijke flow komt. Ik luister hem heel soms nog maar toch geniet ik er na al die jaren nog steeds van. Groet

avatar van T.A.
Via de herhalingen van Villa Felderhof op NPO 'Best' 24 bij deze muziek terechtgekomen. De muziek van deze Iers-Noorse groep is met recht een secret garden te noemen.

avatar van wibro
Mooi, gewoon mooi en niet alleen vanwege Nocturne

Dat Nocturne het winnende songfestival lied was in 1995 moet toch wel een vergissing geweest zijn van de jury. Bestond de jury destijds van het doorgaans 2e rang' s muziekgebeuren soms uit liefhebbers van klassieke muziek. Je zou het haast wel zeggen.

Franck Maudit
Soms, vanuit het niets, kan een streepje muziek even de tijd doen stilstaan.

Het overkwam me zonet met Papillon. Vlinderslagen van weleer tilden me zachtjes op, voerden me weg naar een plek waar alles in harmonie is. Die momenten, daar doen we het voor.

Songs From a Secret Garden weet me trouwens als album enorm te boeien, altijd een prettig weerzien met het in vervoering brengende vioolspel.

Ik ga nu nog eventjes baden in verkoelende wateren, verscholen onder de verzachtende bloemen van de deze geheime tuin. Inderdaad, mijn leven is een sprookje. Het uwe hopelijk ook.