Jenny Owen Youngs - Batten the Hatches (2005)

Folk / Pop

7. Bricks (5:00)
  8. Drinking Song (3:38)
  9. Woodcut (4:18)
  10. Coyote (3:14)
  11. Keys Out Lights On (5:00)
  12. Woodcut [The Age of Rockets Remix] (4:04)
vreemd dat niemand hier nog iets op geschreven heeft want het album is daar domweg veels te goed voor. Haar stem is ongeveer een kruising tussen Beth Orton en Alanis Morrisette maar toch te uniek om er een echte vergelijking op los te kunnen laten. Ik zeg Beth Orton, maar afgezien van haar stem liggen ook nummers als "love like laughter" en "central reservation" in je oren als het verlengde van die tracks, en dat geld ook voor Alanis Morrisette's 'Ironic'

Je zou er met weinig fantasie ook een vrolijke variant van Elliot Smith in kunnen horen.

Werkelijk elk nummer is catchy genoeg om zich na 3 keer luisteren in je kop te nestelen, maar op een prettige manier.

oh ja. Saillant maar misschien nog meer overbodig detail: de stem op het antwoordapparaat is van Regina Spektor in het nummer "voice on tape"

avatar van Jumperjack
Via Morgan Page's album Elevate voor het eerst in aanraking gekomen met deze Jenny Owen Youngs. Op deze CS staak "Fuck Was I" uiteraard in een Morgan Page remix. Mijn interesse is gewekt, dit nummer klinkt geweldig en ik ben nu uiteraard benieuwd naar de rest. De EP "Take of All Your Clothes" staat momenteel te downloaden, de CD heb ik nog niet in MP3 format gevonden ( alleen Flac), Oordeel volgt z.s.m.

avatar van Jumperjack
Heb het album en de EP gevonden en beluisterd, de songs op zichzelf vind ik best leuk , maar de Morgan Page remix van Fuck Was I, steekt er met kop en schouders bovenuit. Als dit album een andere ( minder vlakke) productie had gehad had ik het waarschijnlijk geweldig gevonden, nu blijven het leuke liedjes, maar knalt het nergens, behalve de Morgan Page remix. Toch 3.5 *