41.257 gebruikers | 254.501 albums | 231.166 artiesten | 3.427.497 berichten | 1.911.764 stemmen

Laura Marling - Alas I Cannot Swim (2008)

Laura Marling - Alas I Cannot Swim (2008)
100 stemmen | gemiddelde 3,87
mijn stem:
Folk / Pop
Label: Virgin
  1. Ghosts (3:00)
  2. Old Stone (2:59)
  3. Tap at My Window (2:47)
  4. Failure (3:21)
  5. You're No God (2:27)
  6. Cross Your Fingers (2:23)
  7. Crawled Out of the Sea (Interlude) (1:16)
  8. My Manic and I (3:56)
  9. Night Terror (3:09)
  10. The Captain and the Hourglass (3:09)
  11. Shine (2:38)
  12. Your Only Doll (Dora) (7:19)

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2008, 13:29 uur

Pas 18 jaar (al valt dat niet te horen) en dan zo'n prettig plaatje uitbrengen, het is niet iedereen gegeven. Mooie folky liedjes met net iets meer pit dan bijvoorbeeld Sonya Kitchell. Stem en sfeer doen in sommige songs wat denken aan Alela Diane (vooral My Manic and I had zo op The Pirate's Gospel gezet kunnen worden). File Under Talent.

3,5*.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2008, 13:10 uur
18?? Wauw, echt wel een pareltje, dit album.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2008, 22:11 uur
Ze heeft een zeer mooie stem! Mooi album!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2008, 21:40 uur
Na een paar keer luisteren vind ik het een nog mooier album! Echt geweldig! ik verhoog naar 4,5 sterren

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2008, 13:13 uur

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2008, 11:55 uur
Volkomen terecht genomineerd voor de Mercury Prize in Engeland.
Briljant album!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 19:29 uur
Night Terror is in ieder geval een schoonheid van een nummer.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2008, 23:50 uur
WimvanNugteren schreef:
Volkomen terecht genomineerd voor de Mercury Prize in Engeland.
Briljant album!

En ze is voorprogramma bij de Nederlandse concerten van de Mercury Prize winnaar: Elbow. Wat een heerlijke combinatie! Ik kijk er naar uit!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2008, 21:59 uur
Ben het gaan luisteren toen ik hoorde dat ze in het voorprogramma van Elbow staat.
Dit heeft me erg verrast: lekker fris, lekker meeslepend wanneer dat moet. Gewoon een steengoede plaat, ben ook erg benieuwd wat ze live presteert.
gemist op LL08, maar nu in de herkansing

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2009, 20:26 uur
T.A. schreef:
Night Terror is in ieder geval een schoonheid van een nummer.

Dat is het zeker. Mevr. Marling kwam ook met gemak in m'n top 10 van 2008. Wat een wonderschone plaat. Nu en dan breekbaar, af en toe juist bijzonder krachtig!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2009, 0:09 uur
niet te koop in België ??!! (wegens problemen met EMI, zal de plaat nooit verkocht worden hier)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2009, 22:12 uur
Dit is mooi zeg! Heerlijke catchy songs. Leuke melodietjes en de prettige stem van dit grietje (gewoon van mijn leeftijd zo'n beetje!) maken dit tot een heerlijk album. Alleen nog even kijken wat de houdbaarheidsdatum van dit LP'tje is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2009, 17:32 uur
stem verhoogd omdat zeker een 7.5 uit 10 waard
een van de betere debut albums van vorige jaar (2008) en hopeljik breekt ze door tijdens de zomer festivals dit jaar (2009)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2009, 20:51 uur
Fantastische plaat. Laura heeft een adembenemende stem, en de liedjes blijven lekker hangen. Nog steeds zet ik het graag behoorlijk vaak op. Een album wat elke keer dat ik het luister nóg mooier lijkt te worden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2009, 8:06 uur
Serieus, hoe fantastisch is Tap on my window?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2009, 15:39 uur
De nieuwe cd komt uit in maart 2010! De eerste single is alvast geweldig: "Goodbye England".

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2009, 16:27 uur
ik vind haar stem op de nieuwe single zelfs nog veel warmer klinken. Veelbelovend voor haar nieuwe album!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2010, 12:29 uur
Wat een prachtige plaat zeg. Ze weet me slechts in enkele nummers maar matig te boeien. Daarom net geen 4.5.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2010, 15:36 uur
Wat heb ik deze vaak gedraaid.. Wat heeft Laura Marling toch een geweldige stem! My Manic and I en Tap At My Window zijn toch mijn favorieten van dit album, hoewel de rest zeker niet ten onder doet. Hier zet Laura Marling toch een prachtige CD neer zeg..

De nieuwe CD is besteld, ben benieuwd! ^O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 17:28 uur
Zouden Amy McDonald en Laura Marling soms tegelijkertijd in de studio hebben gezeten? Haar stem en de sfeer van sommige liedjes roepen bij mij i.i.g dat beeld wel op....zij het dan dat Laura haar afdankertjes aan Amy heeft gegeven blijkbaar, want dit Alas I Cannot Swim is toch wel een slag beter als die herhalingsoefening van McDonald. Dit album ademt een sfeer uit, die bij tijd en wijle mij aan Joni Mitchell doet denken. Dat heb ik niet vaak, gezien het overtallig aantal van -meisjes met een gitaar die muziek willen maken- van tegenwoordig. Binnen dat aanbod, is er zo goed als geen een die aan La Mitchell kan tippen. Maar het mag gezegt, hier staan aardige (Shine,Tap at my Window) tot aan heel goede (The Captain and the Hourglass, Cross Your Fingers) liedjes op. Laura zorgt voor voldoende afwisseling en heeft een mooie klank in haar stem. Niet alles weet onder de huid te kruipen en zich vast te bijten, maar dit zou best wel eens een groeidiamantje kunnen zijn.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2010, 23:53 uur
Prachtig..

Nummer 10 doet wel wat aan Amy MacDonald denken, maar dan helemaal zoals het moet, helemaal af zegmaar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2011, 19:27 uur
Mooi album, alleen jammer van de vogeltjes op de achtergrond bij ' Your Only Doll'. Irriteert mij mateloos. 3,5*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2011, 21:41 uur
@Madjack

Als ze de afdankertjes aan Amy zou geven zou ze wel goed dom zijn. Prachtige plaat dit hoor met ontzettend veel prachtige liedjes, maar klassiekers als This Is the Life en Mr. Rock & Roll zijn wel even wat beter.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2011, 9:54 uur
Mee eens, This is the Life en Mr. Rock & Roll zijn idd. leuke liedjes en daarmee heb je ook meteen de hele essentie van McDonald te pakken op 1 singletje. Dan vind ik Laura toch wat meer te bieden hebben.