menu

Nels Andrews - Scrimshaw (2012)

mijn stem
3,92 (13)
13 stemmen

Verenigde Staten
Country / Roots
Label: Ignatius

  1. Tridents (4:54)
  2. Starboard (4:11)
  3. Barroom Bards (5:57)
  4. Small Victories (4:12)
  5. Flotsam (5:15)
  6. Houdini (4:00)
  7. Three Hermits (3:18)
  8. Lost Year (Off Track Betting) (6:27)
  9. Wisteria (5:27)
totale tijdsduur: 43:41
zoeken in:
avatar van heicro
4,0
Dit is een mooie ontdekking. Een album, vol met rustige singersongwriter nummers. Hier en daar een beetje country getint, maar dan het soort country dat in de alternatieve sfeer zit. Alle nummers zijn sterk.

"Barroom Bards" heeft zelfs een Mexicaanse Calexicoachtige sfeer en het prachtige geluid van de pedal steel maakt van het nummer "Small Victories" een juweeltje. "Flotsam" is een erg goed nummer met mandoline en elektrische gitaar. "Houdini" met slechts ondersteuning van een fuzzy elektrische gitaar en percussie zorgt voor een griezelige sfeertje.
De meest "folky" track is "Three Hermits", dat klinkt als een traditionele ballad. De banjo op dit nummer is erg geslaagd. Een groot contrast is " Lost Year" met zijn accordeon geluid, crashende cimbalen en militaristisch drummen. Een meesterlijk nummer.
The sfeer is met het als duet gezongen liefdesliedje weer compleet anders met de laatste track "Wisteria".

Al met al is een prachtig album geworden met doordachte, intelligente songs en inventieve muzikale soundscapes.

kistenkuif
Als je dit mooi vind kan ik je zijn eerste twee albums ook van harte aanbevelen. Die doen niet voor dit album onder. En probeer ook eens een album van Boris McCutcheon als je die nog niet kent. Net zo'n loner met een heel eigen geluid.

avatar van heicro
4,0
Dat ga ik zeker doen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:02 uur

geplaatst: vandaag om 15:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.