menu

Refused - Songs to Fan the Flames of Discontent (1996)

mijn stem
3,88 (33)
33 stemmen

Zweden
Punk
Label: Victory

  1. Rather Be Dead (3:15)
  2. Coup d'Etat (2:40)
  3. Hook, Line and Sinker (2:45)
  4. Return to the Closet (3:49)
  5. Life Support Addiction (2:27)
  6. It's Not O.K. ... (1:02)
  7. Crusader of Hopelessness (2:50)
  8. Worthless Is the Freedom Bought... (1:32)
  9. This Trust Will Kill Again (2:22)
  10. Beauty (2:30)
  11. Last Minute Pointer (2:55)
  12. The Slayer (2:18)
totale tijdsduur: 30:25
zoeken in:
4,5
Voor mij persoonlijk een klassieker: Coup D'Etat, Hook, Line & Sinker en The Slayer zijn gewoon geweldig. De van Refused is ook erg afwisselend, daarom wordt je ook nooit moe van het album.

avatar van Gajarigon
3,0
Ik krijg maar geen deftige review bij elkaar geschreven over The Shape of Punk to Come, dus probeer ik het maar eens bij Songs to Fan the Flames of Discontent (weer een leuke albumtitel trouwens, en weer een lelijke hoes). Het is natuurlijk wat oneerlijk om het met de zwanenzang van de groep te vergelijken, want dit album is duidelijk met minder middelen gemaakt. Er is een veel ruwere klank, en daardoor klinken de gitaren wat dofjes. Muzikaal is dit ook eentoniger - logisch natuurlijk gezien alle franjes van op The Shape of Punk to Come. Het tempo ligt hier ook hoger, een beetje neigend naar thrash metal soms (The Slayer is duidelijk een eerbetoon aan die thrashgigant) met korte agressieve nummers.

Als songschrijvers zijn ze wel duidelijk vooruit gegaan ten opzichte van hun debuut. Er zit veel dynamiek in de nummers, Hook, Line and Sinker, om er een te noemen, bevat dezelfde dynamiek van Worm of the Senses. De harde gitaarriffs over de staccato drums, hoekig en halsstarrig weigerend om toe te geven aan de drang om gewoon mee te gaan in de vloeiende stroom van het standaard rockritme. Leuke cd dus, maar niet van het niveau van wat nog moest komen.

Leuke detail is trouwens dat de titel van dit album afkomstig is van de tekst van het nummer Beauty.

avatar van Don Cappuccino
4,0
De voorganger van The Shape Of Punk To Come is natuurlijk niet zo goed als het desbetreffende album. Je hoort wel de beginselen van dat album maar het is allemaal iets lomper en simpeler. Dit beukt heel lekker weg en daar is helemaal niks mis mee. 4 sterren.

Nu nog het debuutalbum beluisteren. Lekker voorbereiden voor 11 oktober.

avatar van kobe bryant fan
3,5
Waar The Shape Of Punk To Come vol finesse, ingenieuse samples en doordachte riffs zit, is deze plaat een stuk lomper. Maar je kan niet zeggen dat hij niet lekker beukt.
De riffs zijn goed, maar halen het zeker niet bij de opvolger hetzelfde kan eigenlijk voor alles gezegd worden. Toch is dit een erg vermakelijk plaatje dat zeker een 3,5* verdient.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:05 uur

geplaatst: vandaag om 15:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.