The Brooklyn, Bronx & Queens Band - The Brooklyn, Bronx & Queens Band (1981)

Funk / Pop
Label: Capitol

1. On the Beat (5:56)
  2. Time for Love (6:06)
  3. Don't Say Goodbye (3:48)
  4. Starlette (4:58)
  5. Mistakes (4:41)
  6. Lovin's What We Should Do (5:07)
  7. I'll Cut You Loose (5:22)
Pieter Paal

Father McKenzie
Pieter Paal schreef:
Tja, ik herinner me alleen de hit 'On the beat' en Ferry Maat's Soulshow.

2 toffe herinneringen, ik heb nog 2 dubbelceedees van die FM Soulshow liggen, eens kijken eigenlijk of die hier te vinden zijn....

avatar van FunkStar
Heerlijk album!! Met de grote hit On The Beat uit 1981. Ook Mistakes, Time For Love en Starlette (die vroeger tijdens de Top 40 als jingle werd gedraaid) mogen er zeker zijn!

Ik herinner mij dat men de break van 'starlette' gebruikte bij de top tien van Countdown,nog steeds een fantastische schijf trouwens.
Grootste hit van deze funkformatie is natuurlijk het zalige 'on the beat'.
De andere singles 'time for love' en 'mistakes' zijn eveneens songs met een heerlijke groove.

Dacht eigenlijk dat deze lp al 2 jaar eerder was uitgekomen...

avatar van T.O.
Pieter Paal schreef:
Tja, ik herinner me alleen de hit 'On the beat' en Ferry Maat's Soulshow.

Is dat nummer de tune van Soulshow geweest? Ik moet namelijk ook altijd aan dat programma denken, als ik On The Beat hoor.

avatar van gaucho
T.O. schreef:

De tune is het nooit geweest, maar in mijn herinnering heeft Ferry Maat dat nummer wel veel gedraaid. Starlette, van ditzelfde album, was wel jarenlang de overzichtstune (dus bij de opsomming van de hitlijst) van de Nederlandse Top 40. En ook bij Countdown op tv, zoals hierboven ook al wordt gemeld.

Hier een overzicht van alle tunes en fillers die ooit zijn gebruikt in de Soulshow. Ik herinner mij vooral Shaft in Africa (Johnny Pate), Rock that! (Earth, Wind & Fire) en Hollywood (Maynard Ferguson) als zodanig. Ferry Maat had wel een goede hand in het uitkiezen van instrumentals die geschikt waren als tune of ondergrond-muziekje.