Altered Images - Collected Images (1984)

Label: Epic

1. Happy Birthday (2:58)
  2. Insects (3:27)
  3. See Those Eyes (3:06)
  4. A Day's Wait (3:33)
  5. I Could Be Happy [Dance Mix] (5:39)
  6. Song Sung Blue (4:12)
  7. Bring Me Closer [Dance Mix] (6:11)
  8. Change of Heart (3:36)
  9. Love to Stay (3:22)
  10. Pinky Blue (3:04)
  11. Don't Talk to Me About Love (3:47)
  12. Dead Pop Stars (3:13)
avatar van Jan Wessels
In 1986 alweer kocht ik dit album in de opruiming. Nederland was blijkbaar niet zo op Altered Images. Ik kende ze van Happy Birthday (al eerder schreef ik: "en je weet waar Gwen Stefani haar inspiratie deels weghaalde"). Vanavond de elpee weer eens op de draaitafel gelegd. Wat blijft Love to Stay toch een prachtig lief liedje. Het mooiste nummer van Altered Images wat mij betreft. Een wonderlijke combinatie van een kinderlijke stem met een sensuele ondertoon. 3,5*

avatar van TerryA
Jan Wessels schreef:

een van veel andere bands van deze periode in begin jaren 80 dat niet in NL zijn doorgebroken ... uiteindelijk waren ze rond mid jaren 80 uit elkaar en zangeress Claire Grogan was intussen best een groot cult film ster geworden vanwege haar rol in de film Gregory`s Girl

Altered Images waren toen een post punk band en begonnen als support op een tour van Siouxsie & THe Banshees - later heeft ook Banshee Steve Severin verschillende songs voor hun geproduceerd. Ze waren ook toen erg populair met radio DJ John Peel

geen slechte band maar achteraf gezien waren er ook veel betere in die periode ... waarvan de meeste ook nooit in NL gedraaid werden op de radio, etc.
Vaak zie je dat veel trends gewoon hier over geslagen worden omdat de pluggers en radio Djs er niet bij kunnen blijven met de constante veranderingen in de music scene

In 1984 - 1985 periode was de single Happy Birthday weer uitgebracht omdat het populair was geworden in de VS vanwege de film Sixteen Candles en was ook op die soundtrack - de film maker (JOhn Hughes) werd later een van america`s meest populairste directors vanwege zijn jaren 80 films zoals Breakfast Club, Some KInd Of Wonderful en Pretty In Pink (allemaal films dat de amerikaanse bioscoop bezoeker hun eerste kennis gaf aan nieuwe Britse muziek - The Smiths, OMD, Teardrop EXplodes, etc)

Sixteen Candles - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org