Samamidon - All Is Well (2007)

Folk
Label: Bedroom Community

1. Sugar Baby (5:24)
  2. Little Johnny Brown (4:30)
  3. Saro (3:22)
  4. Wild Bill Jones (5:27)
  5. Wedding Dress (4:34)
  6. Fall on My Knees (4:17)
  7. Little Satchel (4:17)
  8. O Death (5:16)
  9. Prodigal Son (6:18)
  10. All Is Well (4:25)
Sam Amidon heeft samengewerkt met Doveman en dat deed mijn oren spitsen. Als er dan ook gerept wordt over folk met bijzondere instrumentale toevoegingen (o.a. blazers...) dan ben ik van de partij!
Saro is een schitterend voorbeeld van deze fijne combinatie.
Liefhebbers van Bonnie 'Prince' Billy kunnen wel wat met deze cd en ondergetekende zeker ook.

avatar van HiLL
Ik dacht de eer te hebben deze Sam toe te voegen, ware het niet dat Aero hem op de site plaatst als Samamidon, terwijl het volgens mij gewoon los is van elkaar [edit: done] helaas hij stond er dus al. Dacht hiermee te gaan scoren bij de eenzame emogitaarspeelliefhebbers.

Anyway, best een lekker plaatje. Soms vind ik de plaat ietwat makkelijk voortkabbelen..dan denk ik na een aantal minuutjes: Oh wacht de cd staat aan.....maar toch zeker wel een plaatje die meer aandacht mag krijgen, al was het alleen al vanwege de samenwerking met Doveman. De man die toch een schaars groepje aan 'fans' heeft op deze site.

Lekker plaatje voor de donkere dagen met harde windstoten en veel regen. Dit is zeker een plaatje wat dan wat licht en energie geeft...om het even quasi-psychologisch te zeggen.

Tags: traag, emo, riedeltjes, pianootje, viooltjes, lief, zeurderig.

HiLL schreef:

Sorry Hill: de man heet inderdaad Sam Amidon, maar treedt toch wel degelijk op onder de naam Samamidon! Een simpele blik op zijn hoes, myspace en website leert al genoeg.
Dus bij deze verander ik het terug naar hoe het was: nl. goed (en bij de artiestenpagina zie je dat hij Sam Amidon heet)
Je hebt me trouwens wel met een extra klusje opgezadeld door deze wijziging, want foto en artiesteninfo waren daardoor mooi weg.
Eens denken wat ik daar tegenover ga stellen Hillie

avatar van Woody
Net deze tip ontvangen van Misja82. Even lezend door de berichten van eAro en Hill en als dan ook nog Bonnie "prince' Billy wordt genoemd mag je mij gerust wakker maken. Mooi nummertje ook; Saro. Is dit een goed voorbeeld voor de rest van het album?

Little Johnny Brown

Een paar maanden geleden liet iemand mij het nummer Saro horen. En wow, wat een prachtig nummer is dat! De andere nummers op zijn myspace e.d. vond ik echter niet zo overweldigend. In de tussentijd ben ik meerdere keren weer op het nummer Saro gestuit, weer opnieuw enthousiast geraakt en zijn andere nummers toch maar weer een kans gegeven. Maar ben tot op heden helaas nog niet tot andere conclusies gekomen.

Overigens vind ik Bonnie Prince Billy niet helemaal een gelukkige vergelijking, dit is toch meer pop. Ik vind het zelf wel wat van David Kitt weg hebben eigenlijk.

bubbachups schreef:
Bonnie Prince Billy niet helemaal een gelukkige vergelijking

Gaan wij ooit nog op 1 lijn zitten bubba?

Vergelijkingen zijn nooit gunstig maar liefhebbers kunnen het altijd proberen natuurlijk, en mensen hebben sturing nodig nietwaar.

aERodynamIC schreef:
Gaan wij ooit nog op 1 lijn zitten bubba?

Ha, maar dit is ook wel stom toeval zeg, ik had niet gezien dat de BPB vergelijking uit jouw post voortkwam, ik reageerde puur op Woody zijn bericht.

aERodynamIC schreef:

Heb je ook wel gelijk in hoor, alleen vind ik dat bij Samamidon toch een sterk pop element aanwezig is die BPB niet heeft. Maar elke vergelijking tussen twee echt goede artiesten zou inderdaad per definitie ongelukkig moeten zijn omdat ze daarvoor te eigenzinnig zijn. Zo hebben Woody en ik afgelopen week nog hartelijk zitten lachen om deze vergelijking van Okkervil River met Bob Dylan en Neil Young. Ach, wellicht is het meer een lokkertje dan een echte oprechte vergelijking, dat speelt natuurlijk ook altijd mee.

avatar van Woody
Nu is de vergelijking van aERo wat minder ver gezocht dan de vergelijking van die muziek journalist. Nu maakt de rest van zijn artikel ook niet veel goed...

@ aERo: mag ik jouw deze aanbevelen?:

avatar van De Daniël
Wedding Dress, wat een schoonheid

Sietse wees mij er op dat ik dit album ooit slechts 2 sterren heb gegeven, terwijl het inmiddels toch is uitgegroeid tot mijn favoriete ochtend album. Heerlijke muziek om bij wakker te worden aan de ontbijttafel! Dus bij dezen rechtgezet.

Sietse

avatar van De Daniël
Geweldig album dit. Vooral nummers 5 tot en met 8 zijn echt genieten geblazen.