David Crosby - Voyage (2006)

Rock / Folk
Label: Rhino

1. The Byrds - Eight Miles High (3:34)
  2. The Byrds - Renaissance Fair (1:51)
  3. The Byrds - Everybody's Been Burned (2:59)
  4. Crosby, Stills & Nash - Wooden Ships (5:27)
  5. Crosby, Stills & Nash - Guinnevere (4:38)
  6. Crosby, Stills & Nash - Long Time Gone (4:17)
  7. Crosby, Stills, Nash & Young - Déjà Vu (4:10)
  8. Crosby, Stills, Nash & Young - Almost Cut My Hair (4:21)
  9. Tamalpais High (At About 3) (3:31)
  10. Laughing (5:24)
  11. Music Is Love (3:21)
  12. Song with No Words (Tree with No Leaves) (5:56)
  13. What Are There Names? (4:11)
  14. I'd Swear There Was Somebody Here (1:21)
  15. David Crosby & Graham Nash - Where Will I Be? (3:20)
  16. David Crosby & Graham Nash - Page 43 (2:55)
  17. David Crosby & Graham Nash - Critical Mass (1:20)
  18. David Crosby & Graham Nash - Carry Me (3:33)
  19. David Crosby & Graham Nash - Bittersweet (2:38)
  20. David Crosby & Graham Nash - Naked in the Rain (2:26)
  21. David Crosby & Graham Nash - Dancer (4:50)
  22. Crosby, Stills & Nash - Shadow Captain (4:31)
  23. Crosby, Stills & Nash - In My Dreams (5:11)
  24. Crosby, Stills & Nash - Delta (4:13)
  25. Crosby, Stills, Nash & Young - Compass (5:27)
  26. Tracks in the Dust (4:48)
  27. Crosby, Stills & Nash - Arrows (3:51)
  28. Hero (4:37)
  29. Yvette in English (5:53)
  30. CPR - Rusty and Blue (7:30)
  31. CPR - Somehow She Knew (7:05)
  32. CPR - Breathless (5:16)
  33. CPR - Map to Buried Treasure (5:33)
  34. CPR - At the Edge (4:21)
  35. David Crosby & Graham Nash - Through Here Quite Often (4:00)
  36. My Country 'Tis of Thee (1:58)
  37. David Crosby en Stephen Stills - Long Time Gone [Demo] (4:32)
  38. Guinnevere [Alternate Mix] (4:19)
  39. Almost Cut My Hair [Demo] (5:22)
  40. Games [Demo] (3:05)
  41. David Crosby & Graham Nash - Déjà Vu [Demo] (2:36)
  42. Triad [Demo] (5:26)
  43. Cowboy Movie [Studio Version] (10:57)
  44. Kids and Dogs (Unissued Song) (6:58)
  45. Paul Kantner & Jefferson Starship - Have You Seen the Stars Tonite [Alternate Mix] (3:06)
  46. David Crosby & Graham Nash - The Lee Shore [Live] (4:24)
  47. David Crosby & Graham Nash - Traction in the Rain [Live] (3:36)
  48. King of the Mountain [Demo] (2:44)
  49. Crosby, Stills, Nash & Young - Homeward Through the Haze [Alternate Mix] (4:22)
  50. Samurai [Studio Version] (1:40)
  51. Crosby, Stills, Nash & Young - Climber [Studio Version] (5:18)
  52. Crosby, Stills, Nash & Young - Dream for Him [Live] (7:58)

Voor de Crosby liefhebber is er hier natuurlijk maar 1 stem voor. 5*

Nou, de bonus CD bevat vooral een aantal demo's die ik als fan wel heel interessant vind, maar er toch voor zorgen dat ik dit geen 5 sterren kan geven. Diezelfde CD bevat overigens wel een prachtige live versie van 'Dream For Him' door CSNY, veel beter dan de albumversie (van "Looking Forward").

Mooie verpakking ook!

Father McKenzie
Voor de Crosby liefhebber is er hier natuurlijk maar 1 stem voor. 5*

Magistraal boxje, dat ik toch eens ga binnenhalen; Zal waarschijnlijk ergens tegen de ***** uitkomen, denk ik!

Da's dan heel toevallig. Vandaag besteld. Was helaas niet op voorraad. Eigenlijk had ik 'm allang moeten hebben als CSN&Y fan. Nou ja , beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Eindelijk heb ik hem thuis. De prachtige box-set van David Crosby. Het geheel omvat zijn levenswerk tot nu toe. Uit een enorme hoeveelheid muziekbanden hebben zijn vriend Graham Nash en Noel Bernstein 52 stukken verzameld en verdeeld over 3 cd's zitten deze in deze box. Ik ben nu bezig met het beluisteren en twee dingen vallen mij al gelijk op. Dat de versies, outtakes, demo's en "live" versies zéér nauwkeurig zijn uitgezocht. Van de Byrds periode via de CSN&Y tijd, Cpr opnames uiteindelijk naar zijn solowerk. Het is één mooi zachte droom, deze reis langs deze periodes. Temeer daar de stem van David zo prominent aanwezig is. Zonder David's stem zou er geen CSN samenzang bestaan, zoals die zo typerend is voor hen. Het heeft geen zin om hoogtepunten uit deze boxset op te gaan noemen, omdat het geheel één groot hoogtepunt is, met genoeg niet bekende versies om deze box aan te schaffen. In de box zit ook een 132 pagina's tellend boekwerk met daarin eenbiografie van David, alsmede van elk nummer een korte beschrijving, en waar en met wie opgenomen. Het geheel wordt omlijst door prachtige foto's David Crosby in de vele periode's, van zijn leven mee heeft gemaakt. En hij heeft wat meegemaakt!!! Het geluid van deze box is perfect. Alles is geremixed en geremasterd. Het was een hele klus, verklaart zijn vriend Graham Nash, maar aldoende werd de bewondering voor het muzikale prestaties alleen maar groter. Dit is echt een MUST A HAVE voor zijn fans. Ik ben er tenminste erg blij mee en ga er nog veel van genieten

Stijn_Slayer
Ik zit nog steeds te twijfelen of ik deze ga kopen of niet... ruim meer dan de helft heb ik al op CD/LP, en waarschijnlijk koop ik binnenkort ook al het solo werk van Crosby wel compleet. Dan blijven de demo's/outtakes (en CPR dan) over. Hoewel ik daar wel erg benieuwd naar ben is het toch wat zonde om zo'n hele box voor alleen de laatste cd te kopen. Hersenbrekend dilemma.

Ik heb hem in één ruk helemaal afgespeeld. 3 uur en 3 kwartier en hij verveeld geen moment. Is bijzonder vakkundig in elkaar gezet. Geluidskwaliteit is verbluffend goed.En er staat genoeg op wat ik nog niet kende, maar vooral die compilatie en nogmaals de geluidskwaliteit. Ik miste zelfs Neil even niet.

Stijn_Slayer
Jammer dat die outtakes niet gewoon los te koop zijn, maar dat is natuurlijk ook logisch. Het is natuurlijk een schitterend overzicht en bevat geweldige nummers, alleen heb ik het merendeel dus al. Ik wacht het voorlopig nog even af, zodra ik hem ergens afgeprijst zie neem ik hem mee

Dat moet je dan zeker doen. Het boekwerk en het geheel is gewoon prachtig. Je moet in een winkel trouwens vragen of hij overal nog te krijgen is of alleen bij importzaken. Ik heb het idee dat het ook een limited uitgave is , maar dat weet ik niet zeker. Ik moest er een week op wachten, dus?

Stijn_Slayer
Oh, dat zal ik even uitzoeken zou zonde zijn als ik hem misloop omdat het evt. een ltd. edition is, bij Media Markt had ik hem in ieder geval wel gezien.

Misschien dat ik deze voor Sinterklaas vraag, al wou ik dan misschien ook een Woodstock box vragen

Down_By_Law
3 februari is het zover: de Graham Nash box set "Reflections".

"Kicking off with The Hollies' 1967 hits On a Carousel and Carrie Anne, the career-spanning Reflections chronologically follows singer Graham Nash across 40 years and 64 tracks, half of which are alternate versions or previously unreleased.

The three-CD box set, out Feb. 3 on Rhino Records for $55, soon jumps to his long stint, in various permutations, with David Crosby, Stephen Stills and Neil Young, which yielded such perennials as Marrakesh Express, Our House and Teach Your Children. Such tunes as Military Madness and Barrel of Pain are plucked from his four solo albums.

Highlights include a solo acoustic demo of Right Between the Eyes, recorded during the Déjà Vu sessions, and previously unreleased CSN track Lonely Man. " [bron: 4 Way Site]

Hier ga ik zeker voor sparen.

Geweldig!!! Dank je Down By Law, Hier zat ik al een tijd op te wachten, maar was bang dat het de lange baan geschoven zou worden. Ga ik ook zeker kopen. Als het net zo klinkt als Voyage kan het voor mij niet meer kapot!!!!!!!!!!!!!!!

Ad Brouwers schreef:

Graag gedaan. Ik dacht al wel dat het prachtig nieuws zou zijn voor de vier CSN fans hier op MusicMeter.

Mij is het vooral te doen om de bonus CD vol 'buried treasures', net zoals bij Crosby's "Voyage", maar ook de geluidskwaliteit zal vast wel weer erg goed zijn. Hopelijk volgt de Stills box set ook snel. Volgens mij kun je wel 6 CD's vullen met prachtige nummers die die man gemaakt heeft.

Stijn_Slayer
Volgens mij kun je die Nash box al bestellen via de CSN site, zag hem er een paar dagen geleden al bij staan.

Wat betreft Stills hoop ik dat ze tot halverwege seventies gaan. Bij Stills vind ik het over het algemeen zo van als de stem goed is is de muziek goed. Als de stem slecht is is de muziek meestal ook niet best.

Stijn_Slayer schreef:

Ik vind juist "Stills Alone" beter dan alles wat hij heeft gemaakt sinds "Manassas". Hoe kun je nu een Stills box set maken zonder die geniale versie van 'Treetop Flyer' erop bijv.?

Down_By_Law schreef:

Treetop Flyer is inderdaad erg goed, en op Stills Alone valt z'n stem ook nog redelijk mee. Maar ik hoef geen Thoroughfare Gap, Right By You en Man Alive dingen te horen... Dat is voor mij geen Stills. Stills was een artiest met een geweldige stem. Geen oude zeurende brombeer die niet kan articuleren.

Voyage is samengesteld door Gragam Nash. En na zo'n 38 jaar weet Nash de sterke punten van Crosby naar voor te halen.Zijn prachtige stem, mooie teksten en als persoon, vroeger als feestnummer, later als een zeer beminnelijke man. Dat alles vond je in Voyage terug. Sterke punten van Nash zijn zijn mooi melodieuze composities, prachtige stem die, helaas aan ook aan slijtage is en zijn samenzang met Crosby. Ik hoop dat dat op Reflections terug te vinden is. Bij Stills is het toch meer zijn gitaarspel en tot eind 70 er jaren zijn gitaarspel en composities. Zeker niet alle, want door flink alcoholgebruik kwam bij bij hem overal zo'n beetje de sleet erin. Bij het maken van verzamelde werken (boxsets), waarbij de heren zelf veel inspraak hebben, zal men daar heus wel rekening mee houden. Als je Voyage als eikpunt neemt staat ons nog veel moois te wachten, als CSN-fans

Stijn_Slayer schreef:

"Thoroughfare Gap" en "Right By You" kwamen jaren voor "Stills Alone".

De stem is inderdaad wat versleten, maar ik vind dat hij op latere platen met meer gevoel zingt dan op bijv. "Long May You Run", waar zijn stem in principe nog in orde was.

Op "Voyage" van Crosby hoor je heel duidelijk dat hij door de jaren heen alleen maar beter is gaan zingen.

Down_By_Law schreef:

Het is ongelooflijk, maar inderdaad wel waar, Down By Law

Down_By_Law schreef:

"Thoroughfare Gap" en "Right By You" kwamen jaren voor "Stills Alone".

Ja klopt, maar wees eerlijk op die 2 albums zit toch niemand echt te wachten? Als je zo'n box koopt verwacht je urenlang plezier, en dat geven die albums niet of nauwelijks. Vind hem trouwens op Long May You Run ook niet zo'n sterke stem meer hebben, al doet hij daar de vocal harmonies nog steeds erg goed.

Om even terug te komen op Crosby, het is inderdaad ongelofelijk hoe hij z'n stem goed houdt. Zeker gezien omstandigheden (als beste voorbeeld hebben we hier wederom Stills). Helaas is nu net zoals bij Nash toch wel duidelijk dat de stem een beetje minder wordt, maar oke de man is 67 en zingt in principe nog steeds geweldig. Voor zijn drugsgebruik heb ik totaal geen respect, maar als ik dan bijvoorbeeld het Crosby & Nash album uit 2004 hoor heb ik daar wel ontiegelijk veel respect voor.

avatar van papat
Verschrikkelijke geldklopperij dit. Muziek is top, maar 2/3 komt voor de zoveelste keer voorbij. De demo's zijn ook leuk, maar ook dat zijn merendeels weer nieuwe versies van de bekende nummers. Het zou sympathiek zijn van deze oude hippie als hij dit gewoon voor twee tientjes op de markt brengt, maar de belachelijke prijs waar dit voor wordt verkocht is echt geldklopperij. Daarom zou ik dit 1 ster willen geven, maar dat doe ik maar niet omdat de muziek natuurlijk wel bijzonder goed is. Ach wat, ik doe het toch.

Ik heb nooit zelden zo'n onzinnig "gelul" in 6 regels gelezen. Ga vooral zo door papat. Heb je 'm überhaupt wel helemaal geluisterd.

Stijn_Slayer
Ik vind zo'n box ook niet bepaald goedkoop. 40/3 = 13,33 per CD, maar het ziet er natuurlijk wel mooier uit en je hebt de rarities en een boekwerk. Dit is ook gewoon de standaardprijs voor een 3CD boxset. Daarnaast is zo'n box gewoon wat specialer (en vaak van betere geluidskwaliteit), een box is echt iets om trots op te zijn. Het geeft trouwens ook een mooi carriere overzicht. Daar kunnen de normale CD's gewoon niet tegen op.

Tuurlijk verbloemen deze boxsets (en de demo- en cover CD) het gebrek aan inspiratie, maar laten we gewoon blij zijn met wat er nog uitkomt van deze helden. Als het maar goed klinkt toch? Ze hoeven zich niet meer te bewijzen.

Down_By_Law
Als fan heb ik natuurlijk ook liever een box set heb met alléén maar nooit eerder uitgebracht materiaal, zoals Springsteen's "Tracks" of Dylan's "Bootleg Series Vol. 1-3", maar het is met name het prachtige geluid op zowel "Voyage" als "Reflections" dat mij aanspoort om veel van deze nummers opnieuw aan te schaffen. "If I Could Only Remember My Name", "Songs For Beginners" en "Wild Tales" waren allemaal wel toe aan goede remasters, en dan hebben ze ook nog eens de beste nummers van deze albums geselecteerd. "Voyage" en "Reflections" zijn dus totaal niet overbodig.

De Stills box set wordt een ander verhaal: al zijn oudere albums zijn immers allemaal al geremastered.

Stijn_Slayer
Wanneer komt die van Stills eigenlijk uit?

Stijn_Slayer schreef:
Wanneer komt die van Stills eigenlijk uit?

Zal wel weer zo'n 3 jaar duren vrees ik...

Stijn_Slayer
Poeh, zo lang. Jammer. Al zal dat dan waarschijnlijk betekenen dat de opnames met Hendrix los worden uitgebracht.

Stijn_Slayer schreef:
Nee hoor, echt geen drie jaar. Nash (ja! Graham,dus) is er al volop mee bezig en de tapes van Hendrix zijn vrijgegeven, maar moeten wel flink gerestaureerd worden

Stijn_Slayer
Het zou leuk zijn als hij Stills Alone er op zet. En doe maar 4 CD's i.p.v. 3, hij nam in het verleden alles op dus er moet genoeg werk zijn!

Stijn_Slayer schreef:
Dat waag ik erg te betwijfelen, 4 cd's. Maar ik kies dan toch meer voor kwaliteit dan kwantiteit, Stijn