Oleta Adams - Circle of One (1990)

Soul / Pop
Label: Fontana

1. Rhythm of Life (4:23)
  2. Get Here (4:36)
  3. Circle of One (3:54)
  4. You've Got to Give Me Room (5:17)
  5. I've Got to Sing My Song (4:01)
  6. I've Got a Right (4:00)
  7. Will We Ever Learn (5:14)
  8. Everything Must Change (6:53)
  9. Don't Look Too Closely * (4:27)
  10. Circle of One [Remix] * (4:16)
avatar van musicfriek
Haar debuutalbum uitgebracht vlak nadat ze een enorme hit had gescoord met Tears for Fears (Woman In Chains). En dit is ook gelijk haar beste album. De eerste 3 nummers zijn allen prachtige songs (met Get Here toch wel als favoriet). Alleen jammer dat ze nooit echt andere richtingen is opgegaan. Talent zat. Vind haar albums wel erg underrated op deze site moet ik zeggen.

avatar van IntoMusic
Inderdaad wel haar beste album en volgens mij ook kortst durende album. Op elk nummer is haar stem soms tegen hypnotiserend aan en lijkt het alsof ze het live in je kamer vertolkt.

Everything must change... zet het geluid op 10 luister naar dit pareltje in alle stilte. Na dit album komt de sound mijns inziens minder goed naar voren, alhoewel Come Walk With Me eveneens een ijzersterk album van haar is.

4,5 ster en menig artiest mag jaloers zijn op zo'n debut.

avatar van FunkStar
Wat een TE gek debuut album van Oleta! Deze CD is tijdloos en dat komt door de nummers Get Here, Rhythm of Life en Circle Of One.

Daarbij is ze een handje geholpen door Tears For Fears.
Dit is haar beste album!

avatar van barrett
Na dit laatste bericht van FunkStar deze plaat vlug even afgehaald maar voorlopig scheert deze nog geen hoge toppen. Een simpel Celien Dionachtige plaat lijkt me...

avatar van Stekelnootje
barrett schreef:
Een simpel Celien Dionachtige plaat lijkt me...

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk ....... smaken verschillen maar dit is me wat te gortig. Voel de kracht, voel de beheersing en het gevoel in deze stem. Wow.

avatar van B.Robertson
Goed om te lezen dat dit haar beste album is. Deze en Evolution heb ik meegenomen van de platenbeurs, terwijl ik alleen het nummer Window of hope kon. Circle of one speelt nu voor de tweede keer en bevalt me goed. Ze heeft een dijk van een stem.

avatar van bikkel2
1990 was de doorbraak van Oleta Adams . Een jaar eerder was zij al te horen op het Tears For Fears album The Seeds Of Love .
Daar liet zij al horen over een prachtige krachtige stem te bezitten ( Woman In Chains , wauw .)
Circle Of One was dus haar debuut . Fraaie liedjes en hier bieden de heren van Tears For Fears hun diensten aan in een aantal songs.
Prima soul/pop plaat en Oleta weet het overtuigend te vertolken . Had misschien ietsje rauwer in de produktie gemogen , deze is wat gladjes en netjes en heeft daardoor voor mij een tikkie in kwaliteit verloren . Maar de songs deugen beslist en nogmaals , ze heeft een wereldse stem . De albums hierna miste wat progressie en sprankelde minder dan dit debuut .

avatar van robbrouwer58
1,0
Softfocusgepruttel, kraak noch smaak.

avatar van evert-jan
duidelijk de hand van Roland Orzabal als producer, terecht een dijk van een stem, album en producer!

avatar van pureshores
zaterdag op LP bemachtigt voor 2 euro. Rhythm of life staat op eenzame hoogte en hier is ook een uitstekende William Orbit remix van, moet de rest nog luisteren want ken alleen de singles, verwacht wel een hoog sky radio gehalte

avatar van Twinpeaks
Prachtig geproduceerd debuut. Dijk van een stem en goede liedjes, Dat werd later helaas wel anders , toen ze meer de mainstream indook. Hier valt alles op zijn plek en duurt het ook net lang genoeg. Plaat die ik toch nog wel vrij regelmatig opzet en ook wel op waardering bij visite kan rekenen. 4 sterren