Invincible - Venus (1999)

Label: Gethsemene

1. Venus on the Rise (3:31)
  2. Spooks (3:37)
  3. Think (It's Going to Happen) (6:54)
  4. Do It Tomorrow (4:26)
  5. Dangerous (2:56)
  6. Shiver (5:28)
  7. Burning Bibles (5:01)
  8. Verboten (5:24)
  9. Gethsemene (3:51)
  10. Seventeen (4:09)
  11. Only You Could Save Me (5:27)
  12. Kinks (4:57)
  13. Think (Again) (8:05)
avatar van starsailor
Zeer geslaagd project van Mark Burgess, zanger van o.a. The Chameleons.
Wonderschone composities in de lijn van de Tony Fletcher EP en voorgaande projectbandjes met als hoogtepunt Only You Could Save Me.

avatar van starsailor
Ik mis een beetje de reacties van The Chameleons fans hier?

avatar van freddze
starsailor schreef:

Welles!!

Binnenkort waag ik mij hier eens aan een recensie..

avatar van Leeds
freddze schreef:

Welles!!

Binnenkort waag ik mij hier eens aan een recensie..

Dan wachten we nog steeds in spanning

avatar van steve harris
starsailor schreef:
Ik mis een beetje de reacties van The Chameleons fans hier?
Niet bekend mensen...?
ik merk hem nu pas op Starsailor big shame !!

avatar van Rainmachine
Na de Zima Junction solo plaat van Burgess meteen overgestoken naar dit album. Ook dit blijft een juweel van een album wat zo een Chameleons album had kunnen zijn. De loftrompet gaat hier vooral naar Yves Altana die alleen het grootste deel van de instrumenten voor zijn rekening neemt. Een prestatie van jewelste, zeker omdat hij het alleen voor elkaar krijgt om de gitaarsound van zowel Fielding als Smithies te dupliceren. Luiter naar het nummer Think (It's Going To Happen) en je weet meteen hoe de hazen lopen. Prachtig nummer en met die heerlijke Chameleons sound. Zet Burgess bij de juiste sidekick en hij kan de prachtigste dingen neerzetten, dat is hier dus ook gebeurd. Prima plaat die destijds wel wat tussen wal en schip is gevallen.