The Fixx - Reach the Beach (1983)

Label: MCA

1. One Thing Leads to Another (3:19)
  2. The Sign of Fire (3:52)
  3. Running (4:26)
  4. Saved by Zero (3:40)
  5. Opinions (4:50)
  6. Reach the Beach (4:27)
  7. Changing (3:24)
  8. Liner (3:39)
  9. Privilege (4:16)
  10. Outside (5:25)
  11. Saved by Zero [Extended Version] * (4:24)
  12. One Thing Leads to Another [Extended Version] * (8:00)
  13. Deeper and Deeper [Long Version] * (6:31)
  14. Going Overboard * (3:18)
avatar van dynamo d
Nog geen bericht hierbij? Ik dan maar! Lekkere new wave plaat van The Fixx met daarop schitterende nummers zoals het pittige One Thing Leads to Another. Echt zo'n nummer waar je niet genoeg van krijgt. Een ander mooi nummer is Saved by Zero. Beide nummers zorgden ook voor een doorbraak van The Fixx in de USA. Daarna is de groep qua bekendheid toch een beetje weggezakt maar ze bestaan - geloof ik - nog steeds.

avatar van mafketel
Tja, is dit new wave ?
Maakt het uit, voor mij een heerlijke plaat uit de begin jaren 80.
De Fixx trok toen mijn aandacht met de single Red Skies.
Gelijk gekocht, en vlak daarna de eerste LP Shuttered Room.
Toen deze uitkwam ook gelijk gekocht, en was na een aantal draaibeurten helemaal goed !
Mijn favoriete Fixx-album met stip; de eerste 6 nummers zijn super, en Outside is ook prima.

Ongelooflijk hoe weinig stemmen de Fixx krijgt, ze verdienen beter.

Prachtige opvolger van Shuttered Rooms.
Een meer volwassen geluid: het gitaarspel is hier subliem.
Beste tracks voor mij: One thing leads to another, Saved by zero an met name Outside, wellicht het beste nummer wat ze ooit gemaakt hebben.

avatar van Snakeskin
Een prachtplaat die volledig ingezakt is, van de band die maar niet wilde doorbreken

Kingsnake
De band was bekender in de States en Canada dan in eigen land, schijnt.

Hoe dan ook, is dit een plaat die ik nog geregeld opzet.
De productie van Rupert Hine zorgt voor een kraakhelder geluid.

Op met name Outside bewijst Jamie West-Oram dat hij toch wel een goed gitarist is.

Ozric Spacefolk
Ik heb een rare smaak, soms.

Ik ben niet zo gek op new-wave en jaren 80 synthpop bandjes. Maar deze band rond Cy Curnin en Jamie West-Oram heeft al 20 jaar mn hart gestolen.

Een aantal zeer mooie pop-platen met ge-engageerde teksten en aanstekelijke deuntjes heeft de band op haar conto.
Zo ook deze. Elke song is een meezinger van jewelste en het tempo zit er lekker in. Er zal toentertijd ook in de disco's wel gedanst zijn op hun songs.

avatar van Rinus
Mooie plaat, met eigenlijk best wel onderscheidende sfeervolle new wave muziek. Aparte zanger, en mooi geproduceerd. The Fixx zou nog een paar van dit soort eigenzinnige platen maken. Het zorgde ervoor, dat ik toch verschillende albums van de band kocht. Op vinyl.

avatar van Dibbel
Tweede LP van The Fixx, hier bekend door de twee bijna-hitjes Stand or Fall en Red Skies at Night van de eerste plaat.
Na heel lang geleden nog eens een paar keer gedraaid.
The Fixx staat voor ietwat hoekige melodieuze new wave met breed uitwaaierende gitaar.
Door Rupert Hine perfect open, helder en ruimtelijk geproduceerd.
Zanger Cy Curnin heeft de goede stem voor dit soort muziek.
Echt groot zijn ze nooit geworden.
Beste nummers zijn One Thing Leads To Another, Sign Of Fire (lekker ruimtelijk gitaartje). Privilige, Running en het rustige Saved By Zero.
En ja, typisch jaren 80, maar wel lekker.
Op vinyl en puntgaaf.

Net weer s opgezet. Dit blijft een lekkere pop/wave plaat, nog gezien op parkpop.
Bijna net zo goed als het debuut.
Running,sign of fire, reach the beach, saved by zero, mooie nummers, lekker funky gitaartje af en toe.
Mooie sfeervolle wave!

Kennismaking met dit wereld ab
lbum van de Fixx. Afgelopen oktober weer in de Boerderij gezien en niets aan wkaliteit ingeboet. Nog steeds een kei van een zanger en een heerlijke toetsenist.
Rupert Hine maakte er als producer een prima paalt van met hoogtepunt Saved by Zero
Er zouden nog meer albums volgen, maar m.i. nooit meer dit sterke hoge niveau gehaald

avatar van brandos
stefklingzegt:
Prachtige opvolger van Shuttered Rooms.
Een meer volwassen geluid: het gitaarspel is hier subliem
Die volwassenwording ervaar ik niet zo, ik vind de tweede helft qua songkwaliteit toch wel wat inzakken (maar nergens tot een bedenkelijk niveau) t.o.v. het over de gehele linie sterkere debuut. De prachtige afsluiter 'outside' haalt het totale niveau dan toch weer op tot 4 sterren.

avatar van Mssr Renard
The Fixx komt hier met een waanzinnige new waveplaat.

Dit is zo'n moment dat alles op zijn plek valt. The Fixx levert haar beste songs, Cy zingt de sterren van de hemel en Rupert Hine een geweldige productie.

De synthlagen van Rupert Greenall, de simpele drums van Adam Woods en de altijd cleane gitaar van Jamie West-Oram gepaard met de krachtige stem en filosofische en politieke teksten van Cy Curnin (in samenwerking met Jeanette Obstoj) zorgen voor een aanstekelijke en erg verslavende plaat.

De band zat even zonder bassist en er zijn drie songs ingespeeld door Alfie Agius en slechts één door Dan K. Brown.

The Fixx scoort hoog en hard met deze plaat en de singles One Thing en Saved by Zero. Hun tweede album en al wereldberoemd. Hierna volgen nog enkele leuke platen, maar deze plaat is hun hoogtepunt.

Hun allerbeste plaat natuurlijk. Staat echt gen zwak nummer op. Gaaf toetsen- en gitaarwerk van de heren.

avatar van kaztor
Mssr Renard schreef:

Laat het nou net zo zijn dat dit alles juist niet gebeurde voor de band. Het succes dat ze hadden was Amerikaans en van relatief korte duur.

Dat gezegd, de muzikale kwaliteit is er zeker wel.
Puntgave plaat met singles die veel beter hadden moeten scoren.
Outside is een ijzersterke afsluiter.
Going Overboard is verder nog een heel goed b-kantje.

Hé kaztor ook de solo albums van zanger Cy Curnin zijn het beluisteren meer dan waard

geplaatst:
Sterke plaat inderdaad dit, 1 van de ultieme 80s platen voor de echte kenners! Saved by zero is van een andere planeet.