Balaam & The Angel - Sun Family (1986)

Alternatieve titel: The Chapter 22 Years

Label: Anagram

1. Love Me (3:34)
  2. Isabella's Eyes (3:57)
  3. Darklands (2:55)
  4. Thought Behind It All (3:22)
  5. A New Dawn (2:26)
  6. Family and Friends (3:40)
  7. World of Light (3:37)
  8. For More Than a Day (2:12)
  9. Touch (3:21)
  10. I Believe (4:44)
  11. Day and Night * (3:19)
  12. Return Again * (4:07)
  13. 15th Floor * (3:06)
  14. Dream Wide Awake * (3:02)
  15. Travel On * (2:39)
  16. In the Morning * (2:53)
  17. Walk Away * (3:41)
  18. Sister Moon * (3:29)
  19. Two into One * (3:36)
perfume
Voor elke new wave liefhebber wat wils!! Ook dit is weer een memorabel album uit de rijke jaren tachtig historie! Ik beveel alle wave liefhebbers (klinkt streng maar zo bedoel ik het niet) dit album van harte aan! Leuke new wave liedjes zonder pretenties!

avatar van the viking
Wat moesten we zonder jouw beginnen perfume (En reptile71 natuurlijk bedankt voor de toevoeging)Ken deze band niet,waar kun je het mee vergelijken?

perfume
Gewoon lekkere jaren tachtig wave Viking! Eenvoudige liedjes met een overmaat aan Britse romantiek! Dus gewoon new wave op zijn best! Luister het eens? Vind je vast goed Lijkt op vroege jaren tachtig wave

avatar van reptile71
Toegevoegd op aanvraag van perfume... Ik ga ernaar op zoek.

Mocht je geld en tijd hebben kan je deze band altijd nog gaan bekijken bij The Mission ‘Farewell Tour’ 2008

Feb:

Fri 29th: London Shepherds Bush Empire (with special guests Balaam & The Angel and the Dragons)

avatar van Mjuman
Onlangs opgepikt - dit is een "verzamel-plaat" van de eerste 4 12"s (uit de periode nov. 84 - sept 85) van de band van de drie Schotse broers Morris. Chapter 22 was hun zelfopgerichte label. Vanaf maart 86 stonden ze onder contract bij Virgin. Op vinyl, uitgekomen in nov. 86 heeft deze plaat de aanduiding Chap LP4 en beslaat ie de eerste 10 nummers. De cd - zoals ie boven is vermeld - dateert van mei 2002.

Muzikaal: hele lyrische muziek - af en toe hoor je Icicle Works, klein beetje Teardrop Explodes; wat ik er vooral in hoor is All about Eve, ook lyrisch/romantisch. Op die band wordt ook wel het label 'gothic' geplakt en om die verwantschap kom je dat label ook Balaam and the Angel tegen. Ik vind het hele warme, (lyrische) muziek met een romantische toon en een prettige uitstraling.

avatar van Mjuman
Dit album staat nu hier in de aandacht.

Jean-Maurice
Toch is dit hun eerste album volgens Discogs:
Balaam And The Angel | Discography & Songs | Discogs

Op dit album zijn ze nog behoorlijk postpunk/new wave met een gothic rock randje. Later na hun tweede album gingen ze meer de hardrock/metal richting uit wat te betreuren valt. Dit blijft een heerlijk album en doet ook wel aan The Danse Society denken en toch hebben ze een eigen sound, je hoort dat de drie broers die de band hebben opgericht Schotten zijn. Goede liedjes en een mooie indringende zang hoewel je er wel van moet houden in dit genre, de zang is redelijk hoog. Volgens mijn informatie zijn de eerste 10 liedjes van hun eerste originele album en de overige 9 is een verzameling singles van hun EP's. Dit album behoort zeker tot mijn favorieten dat ik nog regelmatig draai vanwege de afwisseling. Er wordt hier en daar wel wat geëxperimenteerd en dat hoor ik graag. Bij mijn weten bestaan ze nog steeds maar ze hebben sinds 1993 geen nieuw materiaal meer uitgebracht. Een band die in de jaren 80 volkomen werd ondergesneeuwd door hun 'grote' tijdgenoten en ik daarom ook pas ver na die jaren heb ontdekt.

Jean-Maurice schreef:
Toch is dit hun eerste album volgens Discogs:
Balaam And The Angel | Discography & Songs | Discogs

Het is hun eerste (verzamel)lp - chap 4; het is niet het debuut, want dat was de 12" World of Light, label: Chapter 22; releasenr. 22001, overigens in zijn geheel op dit album.

Je noemde al Danse Society en ook daar zie je dat het debuut Seduction, een mini-album, later terugkeert als onderdeel van een uitgebreidere verzameling met dezelfde titel. The Danse Society ging eveneens in de ijzerhandel.

A propos Schotse bands - ik neem aan dat je de Postcard (label) bands kent, maar ken je Jih - The Shadow to Fall (1986) beetje Schotse New Romantics

avatar van jeanmaurice
Misschien ook iets voor jou Chameleon Day, Alicia?

Al een tijdje niet meer gedraaid maar sinds gisteren weer op herhaling. Heerlijk album toch. Beetje vrolijke new wave met een duister randje af en toe, typisch jaren 80. Sterke songs ook wel. Favorieten: Touch en Dream Wide Awake.

Geen lullo new wave, hoewel?

Halfje erbij.

avatar van Chameleon Day
jeanmaurice schreef:
Geen lullo new wave, hoewel?

Helemaal in de vergetelheid geraakt bij mij, tot nu. Maar bij Kak II toen al bekend. Dus absoluut zeker lullowave. Ik en mijn schoolvrinden - met onze geblokte corduroy broeken en brogues - waren daarvan immers het bewijs.