Richard Manuel - Whispering Pines (2002)

Alternatieve titel: Live at the Getaway Saugerties , NY

Canada
Label: Japanese Import

1. Grow Too Old (3:07)
  2. Georgia on My Mind (2:35)
  3. Instrumental #1 Jazz (3:26)
  4. Across the Great Divide (3:24)
  5. You Don't Know Me (3:03)
  6. King Harvest (Has Surely Come) (4:13)
  7. I Shall Be Released (3:52)
  8. The Shape I'm In (4:20)
  9. Instrumental #2 Piano (1:51)
  10. Miss Otis Regrets (4:27)
  11. Crazy Mama (6:19)
  12. She Knows (3:38)
  13. Hard Times (2:57)
  14. Chest Fever (5:56)
  15. Whispering Pines (4:29)
  16. Tears of Rage (4:14)
  17. Across the Great Divide (3:27)
  18. Piano Quickies #1 (2:25)
  19. Piano Quickies #2 (1:19)
  20. Piano Quickies #3 (2:25)
  21. Mitzi's Blues (3:22)
avatar van weasel
Jongens, wat een geweldige stem heeft deze man.
Deze opnames uit '85 zijn zeker niet verkeerd, maar het is natuurlijk doodzonde dat meneer op een synclavier speelt en geen echte piano.
Het synthetische eighties-geluid past totaal niet bij de prachtige liedjes van The Band.

Maargoed, ik heb deze CD gisteren gratis uit een opruim-bak gevist, dus ik mag niet klagen.

Los
Gratis uit een opruimingsbak? Heb er het volle pond voor betaald! En geen spijt overigens. Ben het wel eens met het bovenstaande, maar vanuit historisch perspectief is dit een pareltje. Wat je op deze cd hoort is een schitterend 'what if' verhaal.
Wat als Richard M niet dood zou zijn gegaan en zich gestort had op een solo cd? Verder is goed te horen dat deze live opnames zijn gespeeld voor een handjevol mensen in een rustige kroeg. Roem is vergankelijk.
Robbie Robertson doet overigens ook wat tracks mee.

avatar van bikkel2
Manuel was zeker 1 van de meest aansprekende figuren uit The Band. Een benadigd vocalist en muzikant .
Die stem is gewoon zwart . Als je je ogen sluit hoor je een door de wol geverfde zwarte blues/ soul zanger . Schitterend .
Zonde dat deze man zo breekbaar was . Hij leek geen erg happy bestaan te hebben .
Ik ga deze zeker nog scoren .