Sia - Some People Have Real Problems (2008)

Australiƫ
Label: Go! Beat

1. Little Black Sandals (4:16)
  2. Lentil (4:28)
  3. Day Too Soon (4:25)
  4. You Have Been Loved (4:25)
  5. The Girl You Lost to Cocaine (2:42)
  6. Academia (3:18)

met Beck

7. I Go to Sleep (3:48)
  8. Playground (3:30)
  9. Death by Chocolate (5:04)
  10. Soon We'll Be Found (4:22)
  11. Electric Bird (4:27)
  12. Beautiful Calm Driving (5:04)
  13. Lullaby (4:35)
  14. Buttons (3:20)
  15. Cares at the Door * (3:49)
avatar van Style.Girl
Ik weet niet meer hoe het gegaan is, maar of ik kende Sia pas nadat ze mainstream werd door haar transformatie, nieuwe imago en catchy sound album vanaf 1000 Forms of Fear en heb ik daarna haar oudere werk opgezocht of ik had daarvoor al wat nummers van haar gehoord. Afijn, sinds nu pas echt volledig haar oudere werk gaan beluisteren.

Ik weet nog dat het mij heel wat jaren geleden op het eerste gehoor niet kon bekoren en ik denk dat mijn muzieksmaak toen nog vrij selectief was, maar kan ook met leeftijd te maken hebben. De enige nummers die ik wel goed vond waren Soon We'll Be Found, Days Too Soon en Lullaby als ik het goed heb.

Nou, nu vind ik het hele album echt heel erg goed! Het album voelt heel creatief en eigen, minder pop dan ze daarna mee is gekomen en dat bevalt me wel. Eigenlijk is elke nummer goed. Little Black Sandals en The Girl You Lost To Cocaine, You Have Been Loved en I Go to Sleep vind ik ook erg goed.