Seventh Angel - The Torment (1990)

Label: Under One Flag

1. Tormented Forever (4:22)
  2. The Charmer (7:18)
  3. Forbidden Desires (3:44)
  4. I of the Needle (5:40)
  5. Expletive Deleted (3:24)
  6. Dr. Hatchet (6:05)
  7. Locked Up in Chains (5:08)
  8. Acoustic Interlude (0:41)
  9. Katie (9:43)
  10. Epilogue (1:48)
avatar van RuudC
Seventh Angel is een band die ik wel echt lang op mijn lijstje had staan om eens te luisteren. Belangrijke redenen daarvoor zijn natuurlijk de cultstatus en het fantastische artwork. Ik had wel mijn twijfels of ik de band bij deze EU thrash marathon had moeten inzetten, omdat er moeilijk een specifiek label aan te plakken is. Seventh Angel wordt ook vaak gekoppeld aan doom en death metal. Nu vind ik het wel een bonus als een band wat afwisselt in stijlen. Seventh Angel heeft op het debuut dan ook heel goed voor ogen wat het wil. Helaas is het niet helemaal wat mijn smaak is. Ook dat de band christelijk is, is een kleine domper. De teksten zijn ook vrij christelijk. Slecht is het zeker niet. De sfeer is goed, de songs steken redelijk goed in elkaar. De band speelt wel echt strak. Ik verbaas me er wel over dat hier niet meer fans van zijn, want op zich is Seventh Angel een sterke speler en aanjager voor de doom/death scene die later populair zou worden. Als Jesus achterwege gelaten zou worden, zoals in de sterke, afsluitende epic, zou het een blijvertje zijn wat mij betreft. Dr. Hatchet is mijn favoriet hier.

Tussenstand:

15. Hypnosia - Extreme Hatred 3*
16. Cyclone - Inferior To None 2,5*
17. Asphyxia - Exit Reality 2,5*
18. Skeptic Sence - Presence Of Mind 2*

Hey Ruud wat heerlijk dat je allerlei vergeten metal platen uit "mijn tijd" behandeld. Er zitten een aantal bij waar ik nog nooit van gehoord heb, bedankt! Ik zie tot nu toe geen Nederlandse albums voorbij komen, terwijl wij toch best een aantal hele goede bands hebben gehad met maar één of twee albums.
Donor, Mandator, Paralysis, Imperium, etc.

avatar van RuudC
Paralysis heb ik behandeld! Mandator ook, maar die zie ik nu niet terug in de tussenstand.... vreemd. Ik zal eens even kijken of ik niet meer namen vergeten ben. Donor en Imperium zal ik wel eens checken. Flesh Made Sin scoort hoog bij mij en zij komen uit Tilburg (maar zij zijn meer van rond 2000).

Ik heb nog wel wat Nederlandse acts op de planning zoals Silenxce, Osiris en Genetic Wisdom.

avatar van jurado
RuudC schreef:

Ok excuses, dan ga ik dat nog even onderzoeken.
Leuk weetje; ik speel tegenwoordig in een bandje met de drummer van Osiris.