Thomas Newman - WALL·E (2008)

Score
Label: Walt Disney

1. Michael Crawford - Put on Your Sunday Clothes (1:17)
  2. 2815 A.D (3:28)
  3. WALL·E (2:00)
  4. The Spaceship (1:42)
  5. EVE (1:02)
  6. Thrust (0:42)
  7. Bubble Wrap (0:50)
  8. Louis Armstrong - La Vie en Rose (3:24)
  9. Eye Surgery (0:41)
  10. Worry Wait (1:19)
  11. First Date (1:20)
  12. EVE Retrieve (2:20)
  13. The Axiom (2:25)
  14. BNL (0:20)
  15. Foreign Contaminant (2:07)
  16. Repair Ward (2:20)
  17. 72 Degrees and Sunny (3:13)
  18. Typing Bot (0:47)
  19. Septuacentennial (0:15)
  20. Gopher (0:40)
  21. WALL·E's Pod Adventure (1:14)
  22. Define Dancing (2:23)
  23. No Splashing No Diving (0:48)
  24. All That Love's About (0:37)
  25. M-O (0:47)
  26. Directive A-113 (2:06)
  27. Mutiny! (1:29)
  28. Fixing WALL·E (2:08)
  29. Rogue Robots (2:03)
  30. March of the Gels (0:54)
  31. Tilt (2:01)
  32. The Holo-Detector (1:08)
  33. Hyperjump (1:05)
  34. Desperate EVE (0:57)
  35. Static (1:43)
  36. Michael Crawford - It Only Takes a Moment (1:07)
  37. Peter Gabriel - Down to Earth (5:59)
  38. Horizon 12.2 (1:27)
avatar van JohnWilliams
Lelijke Cover moet ik eigenlijk zeggen.
Ik ben overigens vrij benieuwd naar deze score. Newman heeft namelijk wel wat goeie ervaringen met animatiefilms zoals bijv. Fining Nemo. Dus wat mij betreft: Laat maar komen!

avatar van JohnWilliams
Prachtige score, sommige tracks zoals bijvoorbeeld de laatste springen er echt uit. Lekker rustig, soms wat druk maar de muziek geeft een perfect beeld bij de film (denk ik, want die moet ik nog bekijken). De score van Newman is in ieder geval goed.

avatar van winterstorm
Newman zorgde toch ook voor de fantastische sound bij "A series of unfortunate events" met Jim Carey? Vooral de muziek bij die eindgeneriek is geniaal origineel.

Ja dat klopt.

avatar van stuntman_jasper
Wel een hoop korte nummers. Werkt dat niet vervelend? Ik vind dat gedoe met heel veel korte nummers altijd een beetje rommelig aanvoelen.

avatar van JohnWilliams
Ja, maar dat heeft Newman heel erg vaak (sowieso veel animatie scores). Kijk bijvoorbeeld maar naar John Powell's: Horton Hears a Who. Of kijk maar naar Thomas Newman zijn: Finding Nemo, daar staan er 40 op! Het is soms heel erg vervelend maar over het algemeen stoort het mij minder dan bij Finding Nemo waar het wel storend was.

De nummers met Peter Gabriel zijn erg goed...dat zijn de tracks: 5,17, 22, 37 en 38

avatar van esteban
De lengte van de nummers heb ik altijd al een nadeel gevonden bij Thomas Newman. Niettegenstaande weet de man zeer fijne composities te bedenken die bepaalde momenten in de film veel kracht bijzetten. 'n Heel onevenwichtige verzameling, dat wel. Maar bij 'WALL-E' vond ik zowel de onheilspellende, de satirische, de luchtig grappige, de emotionele en de met actie gevulde scènes van de perfecte toon voorzien. Knap is dat.

ik vond deze wat een tegenvaller. Had iets betere nummers verwacht. Nummers 8 en 14 vond ik niets. de rest viel mee. Ik heb toch liever langere nummers. Niet dat het stoorde sommige korte nummers.

avatar van Wyverex
Down to Earth is echt het perfecte liedje voor de aftiteling van Wall-E. Fantastische afsluiter van een fantastische film!