Necronomicon - Tips Zum Selbstmord (1972)

West-Duitsland
Label: Best Prehodi

1. Prolog (7:32)
  2. Requiem der Natur (10:49)
  3. Tips Zum Selbstmord (4:46)
  4. Die Stadt (7:18)
  5. In Memoriam (6:57)
  6. Requiem vom Ende (7:48)
voltazy
vrolijke titel

avatar van schizodeclown
De stemmen op deze album daarentegen niet

avatar van schizodeclown
De opera stemmen op Requim Der Natur doen me veel denken aan oude gothische barbaren die op een heuvel 's nachts zingen, aparte ervaring.
Verder snap ik de overige stemmen hier denk ik wel, het kan nog weleens gedateerd klinken denk ik en het is rauw, maar de structuren zelf staan toch nog wel aardig vind ik hoor.

Het klinkt rauw, maar dat is net de kracht van deze plaat. Klinkt met momenten zéér punk.
Andere momenten doet het mij soms wat denken aan het geluid op live in Japan van Deep Purple. Dit heeft vooral te maken met het geluid van de bas denk ik. Ik weet niet of je mij hier in zult volgen.
Verder is deze plaat zéér onderhouden. Ik las net op allmusic dat ze in '72 gebrand is op enkel 500 exemplaren, en zodus is uitgegroeid tot een collectorsitem waarvoor ze tot 850 dollar vragen!!!

Zeker meer waard dan het gemiddelde hier. Ikzelf geef het 3 sterren, vanwege het duitse gezang niet hoger. En dan heb ik het niet over de operagezangen, die vond ik nog wel ok.
De laatste twee nummers vind ik het ook allemaal iets minder.