John Watts - One More Twist (1982)

Label: EMI

1. One Voice (3:50)
  2. Lagonda Lifestyle (4:57)
  3. Watching You (4:02)
  4. Carousel (3:37)
  5. That's Enough for Me (3:57)
  6. I Know It Now (3:52)
  7. Victims of Fashion (4:00)
  8. Speaking a Different Language (4:23)
  9. Involuntary Movement (2:58)
  10. Relax (4:52)
Superalbum. Wat een stem...koude rillingen.

_o_

Gelukkig...een kenner

Inderdaad, die man heeft een ongelooflijke stem.

Ik zou graag die cd kopen, als ook de cd " The Iceberg Model"

Weet iemand waar ik daar zou kunnen aangeraken?

Groetjes,

Lieven

avatar van tims
Lieven schreef:

Inderdaad, die man heeft een ongelooflijke stem.

Ik zou graag die cd kopen, als ook de cd " The Iceberg Model"

Weet iemand waar ik daar zou kunnen aangeraken?

Groetjes,

Lieven

Ik heb er maanden over gedaan om hem in bezit te krijgen. Uiteindelijk kon een gespecialiseerde platenzaak hem bestellen....draai hem werkelijk grijs.

Ik vind 'm heel erg goed!! alleen als ik 'm (met plezier) geluisterd heb dan ben ik daarna de klank van zijn stem voorlopig wel weer even zat.

Carousel en Relax vind ik overigens helemaal niks.

3.5 sterren

avatar van devel-hunt
Lekkere rauwe plaat van John watts, One Voice, I know it know, Lagonda lifestile en Speaking a different language zijn de absolute hoogtepunten op deze plaat.

avatar van Fairy Feller
Lekker album. Ben een Fisher Z liefhebber, maar vind dit zeker OK.
Vreemd dat bij de info alleen Fisher Z staat en niet The Cry, de andere band van Watts (de LP Quick Quick Slow heb ik ook en is ook niet onaardig).

avatar van notsub
Als Fischer-Z liefhebber ken ik deze ook. Het zijn vooral de eerste drie tracks die goed zijn. Met name Lagonda Lifestyle en Watching You hoor ik nog steeds graag. Speaking A Different Language was ooit een single. Er staan ook wat mindere nummers op, maar de teksten zijn over het algemeen weer scherp en origineel. Mijn voorkeur gaat toch uit naar het Fischer-Z werk van de eerste drie albums.

avatar van steve harris
Ik heb deze al jaren niet meer gehoord, had hem vroeger op cassette, vond hem toen erg sterk

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
involuntary movement geweldig nummer is dit.
Was de zanger / band (Fischer Z) waar ik als broekie van 13 lid werd van de fanclub.
Een van de beste zangers ooit, en in de teksten hoor je zijn psychologie studie.

gewoon nog steeds een heerlijke plaat, wat zwaarder op de gitaren en met wat vierkante bas en drums. Als live-trio vond ik het destijds ook al een succes. Heel open en hard. Fijn.

avatar van henk01
lekker schijfje met veel herinneringen.

avatar van Madjack71
De naam John Watts kende ik niet, maar zijn stem des te meer. Van Fischer Z heb ik 2 albums die ik met veel plezier kan luisteren en eigenlijk is dat met dit One More Twist niet veel anders. Vlotte nummers, die wel in het verlengde liggen van Fischer Z. Een consistente plaat die nergens echt inkakt.

avatar van brandos
Afgewogener, minder politiek, persoonlijker en daarmee tijdlozer dan 'Red skies...' wat mij betreft. Verder is 'Lagonda lifstyle' mijn favoriete Watts-song en is er geen nummer die er qua minimumkwaliteit vanaf valt.

avatar van bvds63
Lekker album, kringloop vinyl vondst voor 2 euro. En nog heel erg mint en een prijssticker van 21 gulden 90.....

Ook prima opgenomen voor die tijd, het kon stukken slechter opname technisch. Vooral die bij tijden lekkere bas komt mooi tot zijn recht op vinyl.

avatar van Rainmachine
Ook een van mijn oude favorieten, mr. Watts in al zijn gedaantes. Fischer Z heb ik altijd een zeer bijzondere band gevonden, ik draai dit nog steeds graag en veel, maar zijn solo avonturen zijn ook meer dan prima. Dit is een hoogstaand album wat inderdaad goed opgenomen is en ook heden ten dage nog erg lekker klinkt. Een paar keer live gezien in de jaren 80 en de band deed het live ook erg goed!

avatar van RonaldjK
De eerste plaat van John Watts solo, wiens Fischer-Z in zijn ogen te ver van de punkidealen was weggedreven, lees ik op Wikipedia. Terug naar het credo ‘Do it yourself!’ En dat terwijl hij met laatsteling Red Skies over Paradise eindelijk in zijn thuisland de eerste verkoopsuccessen smaakte, mede dankzij twee singlehits. Via de radio was ik sinds 1979 een fan van de groep.
Het is bij zijn solowerk vaak gememoreerd: hij had het beter bij die groepsnaam kunnen laten. Met voortschrijdend inzicht weten we immers dat het grote succes ook solo niet kwam. Waarschijnlijk deelde hij die mening, al in 1987 ging Watts weer onder de groepsnaam werken.

Waar in Nederland ieder album van Fischer-Z een hitsingle had opgeleverd, lukte hem dat nooit solo. Wel haalde One More Twist in Nederland #11 in de albumlijst. En terecht! Een prima album, vooral de A-zijde. Het ene na het andere sterke nummer komt voorbij.
Verdwenen zijn de toetsen en het geflirt met reggae en ska is minder frequent, al klinken deze genres wel door op de eerste twee nummers, te weten One Voice en Lagonda Lifestyle. Hier schemert ook iets door van The Clash ten tijde van Sandinista!, al denk ik niet dat de twee namen elkaar zullen aanwijzen als invloed. Ska en reggae hingen in de lucht en werden gulzig ingeademd door diverse artiesten.

Verder horen we op One More Twist vooral uptempo new wave op basis van een stevige gitaar, die een enkele keer (Watching You) aan het geluid van Marillion (ja, heus!) doet denken. Gekruide muziek met vinnige zang en pittige, poëtische teksten over de wereld om Watts heen, zowel qua privéleven als de grote (wereld)politiek.
De B-zijde doet me iets minder dan de eerste helft, maar als ik de plaat een tijdje niet draai en dan aan B begin, blijken ze in ieder geval de toets der kritiek ruimschoots te doorstaan. Ze beklijven echter net wat minder dan die op de A-kant.

Op mijn tweedehands exemplaar zit een stickertje met de naam van de oorspronkelijke eigenaar, die mogelijk in dezelfde keistad woonachtig is als die waar ik dit exemplaar tegenkwam. Harry, dit kleinood heeft een nieuwe, gelukkige eigenaar, mijn dank is groot!

Mee in de handen gestaan, aan de platenzaak eigenaar gevraagd "leg eens op!"en vervolgens concluderen we beide dat het wat voortkabbelt en niet de energie heeft van Fischer Z. *don't shoot me*

avatar van Rainmachine
Nog steeds een prim album en zit dicht tegen Fischer- Z aan. Het zal mij ook niet verbazen als een (groot) deel van deze nummers al klaar waren als Fischer- Z nummers. Dit is een compliment en ik begrijp ook wel dat EMI hier nog geld in heeft gestoken. Net als Fischer-Z heeft het commercieel potentieel, dat dat er niet niet echt uit gekomen is nog steeds bijzonder. Ook al zal de stem van John Watts daar iets mee te maken hebben gehad. Ik begrijp dat deels ook wel, maar deels ook niet. Het zijn allemaal prima muzikanten en de nummers verdienen het om gehoord te worden. Staat nu weer even te blazen op hoog volume. I've been watching you...