Waylon Jennings - Ol' Waylon (1977)

Country
Label: RCA

1. Lukenbach Texas (3:22)

met Willie Nelson

2. If You See Me Getting Smaller (3:39)
  3. Lucille (4:07)
  4. Sweet Caroline (3:10)
  5. I Think I'm Gonna Kill Myself (2:23)
  6. Belle of the Ball (3:26)
  7. Medley of Elvis Hits (That's All Right / My Baby Left Me) (2:39)
  8. Till I Gain Control Again (4:21)
  9. Brand New Goodbye Song (2:55)
  10. Satin Sheets (2:45)
  11. This Is Getting Funny (But There Ain't Nobody Laughing) (2:51)
avatar van AbleMable
Ol' Waylon zou Waylon Jennings meest succesvolle album worden en ook als eerste Counrty album de platinum status behalen en de van dit album getrokken single, Luckenbach, Texas, zou ook tevens Waylon's grootste hit worden.
Voor dit album deed Waylon een beroep op de bekende (o.a. van Elvis) producer, Chips Moman, die inmiddels met zijn American Studio's verkast was van Memphis naar Nashville. Moman schreef overigens ook Luckenbach, Texas, de grote hit dus van dit album maar ook schreef hij samen met gitarist Reggie Young het bloedmooie, Brand New Goodbye Song.
Ook staan er weer twee covers op van grote hits van een ander, Lucille van Kenny Rogers en Sweet Caroline van Neil Diamond, maar deze twee blijven toch wat achter bij de originelen. En ook de medley van Elvis hits met That's All Right en My Baby Left Me, had wat mij betreft achterwege kunnen blijven.
Belle Of The Ball door Waylon zelf geschreven, en ook het enigste nummer door Waylon zelf geschreven, is gelijk ook een van de hoogtepunten van dit album. En ook erg fraai is zijn cover van de Willis Alan Ramsey song, Satin Sheets. En ook dat is een kracht van Waylon om songs van minder bekende songschrijvers/artiesten op te nemen en deze van een typische Waylon stempel te voorzien.
Al met al helemaal geen slecht album, hoewel het in mijn ogen wel een klein stapje terug is t.o.v. van zijn hiervoor verschenen albums uit de 70's. En wat Ralph Mooney af en toe weer voor fraaie geluiden uit zijn steelgitaar weet te toveren, dat blijft toch wel erg indrukwekkend.

Realiseer me heel goed dat het genre Country in Nederland (en wellicht ook België) nooit heel groot is geweest. Desondanks begrijp ik werkelijk niet hoe het kan bestaan dat Waylon Jennings een veel mindere mate van bekendheid geniet dan de andere leden van The Highwaymen.Onbegrijpelijk, omdat Jennings minstens zo veel, zo niet meer, te bieden heeft dan die collega's.
Waarschijnlijk hoef ik op deze pagina echter geen pleidooi te houden voor Jennings en preek ik min of meer voor eigen parochie.............................

avatar van spinout
Persoonlijk vind ik Jennings de mindere van de vier. Zijn stem is niet geweldig , itt die van Nelson en Cash. En ook zijn benadering van country muziek vind ik niet de meest aansprekende. Maar er zijn dus liefhebbers van. Ik luister liever naar Cash, Nelson en de liedjes van Kristofferson.

avatar van Dirkrocker
Ik vind juist dat Jennings een geweldige stem heeft. Voor mij juist een van de betere van de 4, samen met Cash natuurlijk. Kwa country style zit er zeker groot verschil tussen Cash en Waylon, maar mag er allebei graag naar luisteren. Nelson gaat ook nog, maar die zijn stem heb ik dan soms weer moeite mee. Kris schrijft prachtige nummers en is daar al vele malen voor geprezen, zolang hij het en ander maar laat uitvoeren